Coop Danmark A/S Irmas ikoniske lysreklame bliver økologisk
Irmas nye vision: Halvdelen af salget skal være økologisk. Derfor er Irma blevet til Ørma på den 60 år gamle lysreklame ved søerne i København
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Irma vil i løbet af kommende 10 år fordoble sit salg af, økologiske, varer, så det kommer til at udgøre 50 procent af kædens omsætning inden for fødevarer.

Det er et af målene i kædens nye økologiske vision, der lanceres i forlængelse af Coops samlede plan.

Allerede i dag har Irma en andel på 25 procent mod et landsgennemsnit på 8 procent.

"Vihar sammen med Økologisk Landsforening sat os et meget ambitiøst mål, hvor vi vil sætte nye standarder for økologien i Danmark. Det har vi gjort, fordi vi ved, at det er vigtigt for vore kunder," siger kædedirektør Jesper Uggerhøj, Irma.

For at nå dette mål vil kæden allerede i 2015 udvide udvalget inden for økologi med 250 nye varer. Dermed vil man ved udgangen af året, have flere end 1.400 økologiske varer i det faste sortiment.

Blandt nyhederne er introduktion af en helt ny vareserie, "Irmas økologiske hverdag", hvor priserne på et udvalg af basisvarer reduceres med mellem 10 og 25 procent.

Andre midler til at øge økologiandelen er bedre uddannelse af medarbejdere, samarbejde med Økologisk Landsforening om udvikling af nye leverandører og helt nye varer.

"Irma er den økologiske frontløber, som i alle årene er gået forrest med et nært samarbejde med vores landmænd og virksomheder. Det samarbejde og ny strategi skal nu sikre Irma en global førerposition (målt på andel) til glæde for kunderne, men også for naturen, dyrene og de økologiske landmænd," siger direktør for Økologisk Landsforening, Paul Holmbeck.

I anledning af visionen er Irmas kendte lysreklame ved søerne ændret, så der nu indgår et Ø i logoet, så der står Ørma. Æggene, der bliver lagt, er naturligvis nu økologiske…

Yderligere information: Kædedirektør Jesper Uggerhøj, 2680 0618
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.