Irene nedgraderet til tropisk storm

Orkanen har mistet noget af sin styrke, inden den rammer New York. Men man frygter den fortsat og ikke mindst de medfølgende oversvømmelser.
Vandet ligger højt i New Yorks gader. Irene er nedgraderet til tropisk storm, men man frygter fortsat oversvømmelser.
Vandet ligger højt i New Yorks gader. Irene er nedgraderet til tropisk storm, men man frygter fortsat oversvømmelser. Foto: AP Photo/Jason DeCrow / POLFOTO

Orkanen Irene er blevet nedgraderet til en tropisk storm, men alligevel er der grund til sikre sig. Irene har foreløbig kostet ti mennesker livet på sin tur på den amerikanske østkyst, og nu har den nået millionbyen New York, hvor den ventes at medføre enorme ødelæggelser. Frygten er især de oversvømmelser, den bringer med sig.

"Oversvømmelser vil blive det største problem," siger New Jerseys guvernør Chris Christie til CNN.

Irene ramte den amerikanske østkyst for fuld kraft, men har siden mistet noget af sin styrke. Alligevel har den betydet, at mange amerikanere har forladt deres hjem og næsten tre millioner mangler strøm.

Foreløbig har Irene været skyld i ti dødsfald på grund af blandt andet sammenstyrtninger og trafikulykker efter ødelagte lyssignaler. Blandt de dræbte er to børn. En 11-årig dreng fra Virginia blev dræbt, da et træ væltede gennem taget til hans hus.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.