Iransk præsident tager på første vatikanbesøg i 17 år.
Her ses Pave Frans vinke på en balkon i Vatikanet den 25. december 2014. Foto: Alessandra Tarantino/AP
Efter ophævelsen af sanktioner mod Iran kommer præsident Hassan Rouhani næste uge til Rom og Paris.

Irans præsident, Hassan Rouhani, skal i næste uge på besøg i Frankrig og Italien på sin første Europa-rejse, efter sanktionerne mod Iran er blevet ophævet.

Rouhani skal til Italien 25. januar. I Rom skal han have møder med både Italiens præsident og landets premierminister samt erhvervsledere. På andendagen af sit møde skal han mødes med pave Frans, oplyser en diplomatisk kilde til Reuters.

Det forrige officielle besøg i Vatikanet foretaget af en iransk præsident var i 1999, da Mohammad Khatami mødtes med pave Johannes Paul II.

Khatami deltog også i pave Johannes Pauls begravelse i 2005.

27. januar rejser Rouhani videre til Frankrig.

Rouhani skulle oprindeligt have besøgt Rom og Paris i midten af november, men turen blev aflyst på grundt angrebene i Paris 13. november.

Imidlertid kom der meldinger to dage før Paris-angrebet om, at Rouhani havde aflyst dele af programmet i Paris, fordi præsident François Hollande havde planlagt en statslig middag med alkohol på menuen.

- Iranske statsledere deltager ikke i arrangementer, hvor er det serveres alkohol, fastslår en iransk diplomat over for nyhedsbureauet Isna.

/ritzau/Reuters
via Listen To News