Irans atomprogram er »i Vestens interesse«
Den iranske præsident Mahmoud Ahmadinejad afviser FN’s sanktioner og siger, at Irans atomprogram er i »Vestens interesse«.

Iran overvejer nu, om de fremover vil samarbejde med FN’s Internationale Atomagentur (IAEA), efter at sikkerhedsrådet indførte sanktioner mod landet lørdag. Sanktionerne betyder, at lande fremover skal forhindre salg af alle varer, der kan bidrage til Irans atomprogram.

Men den iranske præsident Mahmoud Ahmadinejad afviser, at sanktioner vil have nogen effekt.

»Resolutionen er ikke det papir værd, som den er skrevet på,« siger han.

Til det officielle iranske nyhedsbureau IRNA beklager Ahmadinejad resolutionen, som blev vedtaget af sikkerhedsrådets 15 medlemmer lørdag.

»Jeg er ked af det på jeres vegne, for I mistede jeres chance for venskab med den iranske nation. I ved selv, at I ikke kan skade den iranske nation den mindste smule,« siger han.

Ajmadinejad siger til Reuters, at det er i »Vestens interesse, at Iran har atomteknologi«. Iran har gentagne gange udtalt, at atomprogrammet udelukkende er til for at producere energi. Men det tror medlemmerne af FN’s Sikkerhedsråd ikke på, og sanktioner er indført for at få Iran til stoppe de dele af programmet, som kan bruges til at producere en atombombe.

Talsmand for den iranske regering Gholam-Hossein Elham sagde i tirsdags, at Iran vil fejre sine bedrifter inden for atomkraft til februar.