Iran knytter venskaber i Latinamerika
Den iranske præsident Ahmedinejad er på charmetur i Latinamerika, hvor statslederne bakker op om hadet til USA.

Den iranske præsident er blandt ligesindede på sin rundrejse til de socialistiske lande i Latinamerika.

Mahmoud Ahmedinejad er taget til Latinamerika for at hente støtte i kampen mod USA, og det går rigtig godt. Lørdag mødtes han med Venezuelas præsident, Hugo Chavez, og de to statsledere blev enige om at oprette en særlig fond, der skal yde støtte til lande, som modsætter sig USA’s dominerende rolle i verden.

»Denne fond, min bror, vil blive et redskab til at opnå frihed. Død over den amerikanske imperialisme!« sagde Hugo Chavez lidenskabeligt henvendt til Ahmedinejad efter mødet, skriver ABC News.

Chavez og Ahmedinejad var også enige om at kræve, at OPEC skærer ned på olieproduktionen for at forhindre, at priserne på olie bliver ved med at falde. Begge lande er medlemmer af OPEC, der er sammenslutningen af olieeksporterende lande.

Søndag mødes Mahmoud Ahmedinejad med Nicaraguas præsident, Daniel Ortega, der netop er vendt tilbage til magten i landet. Planen er, at de to statsledere skal indgå aftaler om økonomisk samarbejde i forhold til områder som landbrug og olie.

Mahmoud Ahmedinejads rundtur i Latinamerika er en del af Irans plan om at lave en koalition af udviklingslande i Latinamerika og Afrika.