Iraks premierminister gider ikke mere
Iraks premierminister er en træt mand efter otte måneder på posten. Han ville ønske, at han kunne træde tilbage.

Et land i borgerkrig og kritik fra den amerikanske regering. Nuri al-Maliki har ikke haft et nemt job, siden han blev Iraks premierminister i maj. Nu siger han i et stort interview med Wall Street Journal, at han ville ønske, at han kunne træde tilbage, inden hans regeringsperiode udløber.

»Jeg ønskede ikke denne stilling. Jeg sagde kun ja, fordi jeg mente, det ville være i nationens interesse, og jeg vil ikke gøre det igen. Jeg ville ønske, at jeg kunne blive færdig med det, allerede før denne periode udløber,« siger al-Maliki i det åbenhjertige interview.

Al-Maliki blev indsat som Iraks premierminister i maj, efter at en anden kandidat var blevet vraget af sunni- og kurdermedlemmer af parlamentet.

Siden er situationen blevet værre og værre i Irak, og sidste år kritiserede Det Hvide Hus direkte al-Malikis ledelse i en rapport, der blev lækket til New York Times.

Al-Maliki selv har også kritiseret USA for den langsomme træning af de irakiske tropper og den ineffektive bekæmpelse af oprøret i Irak. Den kritik gentager han i interviewet.

»Det giver terrorister en chance for at slå til og løbe igen. Det, der sker i Irak, er en krig med bander og terrorister. Derfor bør den mødes med en stærk styrke og en hurtig reaktion,« siger al-Maliki til Wall Street Journal.

Al-Maliki afslutter dog trods alt interviewet med at sige, at han stadig tror på, at freden vender tilbage til hans land.