Irakisk tolk skal lade sig skille
En irakisk tolk, der opholder sig i Danmark med to koner, skal lade sig skille fra den ene.

To koner kan man ikke have i Danmark - heller ikke, selvom man er fået tilladselse til at opholde sig i landet med dem.

Det må en irakisk tolk, der opholder sig i Danmark, nu forholde sig til, efter at Familiestyrelsen har afgjort, at han skal lade sig skille fra den ene af sine to koner, skriver tv2.dk.

Familiestyrelsen har givet irakeren frem til den 26. maj til at afgøre, om han vil føre sagen for retten, eller om han vil lade sig skille fra en af sine to koner.

Hans første kone kan han blive skilt fra umiddelbart, fordi hun kan anføre bigami som skilsmissegrund. Hvis han vælger at blive skilt fra sin anden kone, vil det kræve, at de bliver separeret først.

I dag lever tolken sammen med sine to koner med to parallelle husholdninger på det offentliges regning.

Karen J. er inde i sagen

Sagen fik i marts ligestillingsminister Karen Jespersen (V) til at melde ud, at flerkoneri på ingen måde kan accepteres i Danmark.

- Jeg blev faktisk ret rystet over, at den irakiske tolk overhovedet ikke havde forstået, at bigami er strengt forbudt i Danmark. Han havde den holdning, at selvfølgelig måtte dét da være tilladt, at han havde to koner, sagde Karen Jespersen til Radioavisen.

Hun var oprørt over, at imamen Abdul Wahid Pedersen havde meldt ud, at han bakker op om flerkoneri.

- Man har fremtrædende imamer som Abdul Wahid Pedersen, der går varmt ind for flerkoneri, og der har været flere kommunalfolk, som har været bekymrede. Så er der i hvert fald grund til at rette opmærksomhed omkring det her, så den holdning, som den irakiske tolk giver udtryk for, ikke får lov til at brede sig, siger Karen Jespersen.

via Listen To News