Irak: Andre lande skal blande sig uden om
Hængningen af Saddam Hussein var en intern irakisk sag, og andre lande skal blande sig udenom, siger Iraks premierminister Nuri al-Maliki.

Den irakiske premierminister Nuri al-Maliki langer nu ud efter de lande, som har kritiseret hængningen af Saddam Hussein.

»Henrettelsen af diktatoren (Saddam Hussein red.) er en indenrigsaffære. Den berører udelukkende det irakiske folk, og vi afviser og fordømmer officielle og uofficielle kommentarer fra regeringer,« siger al-Maliki i en tale ifølge Reuters.

Premierministeren truer også med at kappe de diplomatiske forbindelser til de lande, som har kritiseret henrettelsen af Saddam Hussein.

Flere sunnimuslimske lande har kritiseret hængningen, og Egyptens præsident, Hosni Mubarak, sagde forleden, at Saddam Hussein var blevet martyr på grund af henrettelsen og omstændighederne omkring den.

Selve hængningen af Saddam Hussein blev filmet på mobiltelefon af en af de tilstedeværende og efterfølgende lagt på nettet. Milioner af mennesker har efterfølgende set Saddam Hussein dø på computerskærmen. Det har skabt stor debat omkring dødstraf over hele verden.

Iraks premierminister konkretiserede ikke, hvilke lande han overvejer at bryde forbindelsen med.