iPhone 5 kan blive forbudt i Europa
Elektronikgiganterne er i stigende omfang begyndt at pudse advokater på hinanden, for at få et forspring, når de lancerer nye dingenoter. Foto: Scanpix, Reuters, Mike Segar
Der er brudt en åben krig på patenter ud mellem elektronikgiganterne Samsung og Apple, og det kan spolere Apple's planer om en ny telefon.

Samsung stiller sig konsekvent i vejen for den amerikanske markedsdominator Apple. Denne gang handler det om planerne for den spritnye iPhone, som Samsung forsøger at stoppe allerede på fødegangen.

Det er David mod Goliath, men sydkoreanske Samsung vil gå rettens vej for at få den kommende udgave af den populære smartphone forbudt. Og det lader til at være lidt af en mudderkamp mellem de to selskaber, som sender det ene sagsanlæg efter det andet i hinandens postkasser.

Begge selskaber mener, at modparten krænker deres patenter og varemærker.

Kilder har overfor nyhedsbureauet Reuters fortalt, at Samsung har tænkt sig at forsøge at få forbudt iPhone 5. Andre kilder peger på, at Samsung i første omgang vil gå efter at få den populære smartphone forbudt i EU.

Til oktober peger mange elektronik-sites på, at den næste version af Apples populære iPhone kommer på gaden - iPhone 5.

Samsung er før blevet dømt for at plagiere Apples populære tavlecomputer iPad'en, hvorefter de blev tvunget til at trække et produkt fra det tyske marked. Samsung har også måtte trække tre smartphones tilbage fra det hollandske marked.

Kilde: Reuters