IOC-boss uenig: Bolt er ikke en legende
Jacques Rogge mener endnu, at det er for tidligt at kalde Usain Bolt for en legende efter 200 meter guldet.

Usain Bolt skrev sig torsdag ind i OL-historien, da han som den første nogensinde forsvarede sit OL-guld på 100 og 200 meteren.

Bolt udråbte straks sig selv til en legende, men ifølge præsidenten for den internationale olympiske komité, Jacques Rogge, så er det endnu for tidligt at tale om legende-status.

- Bolts karriere skal først bedømmes, når han stopper, siger Rogge, der udtalte sig før, at det jamaicanske sprintfænomen vandt 200 meteren på det olympiske stadion i London.

- Lad Bolt forblive skadesfri og bevare sin motivation, så han kan deltage i tre eller fire olympiske lege. Så kan han blive en legende. Men han er allerede et ikon, mener Rogge.

Det er ikke første gang, at IOC-præsidenten og den 25-årige jamaicaner er uenige om noget.

Da Usain Bolt i 2008 fejrede sit OL-guld på 100 meteren med sine vanlige armbevægelser, så faldt det ikke i god jord hos Rogge.

- Det er ikke, hvad jeg forstår ved en sand mester. Jeg synes, at han bør vise mere respekt for sine konkurrenter og give dem hånden eller klappe dem på skulderen lige efter løbet i stedet for at lave den slags, sagde Jacques Rogge dengang.

/ritzau/