Administration 

Invitation: Kom med til åbne værksteder om politikernes rolle i offentlig innovation

PRM / Invitation: Kom med til åbne værksteder om politikernes rolle i offentlig innovation

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

Pressemeddelelse fra Center for Offentlig Innovation

Det giver både højere kvalitet og bedre borgerinddragelse, når politikere sætter strategisk retning for det offentlige innovationsarbejde - alligevel er det kun hver sjette innovation, som politikerne er med til at igangsætte.

Politikere kan ellers sætte en retning, der legitimerer, samler og motiverer både indadtil og udadtil og er drivkræfter i at løse velfærdssamfundets komplekse udfordringer. Så spørgsmålet er: Hvordan styrker vi politikernes rolle i offentlig innovation?

Det er temaet, når Center for Offentlig Innovation - i samarbejde med Aalborg Kommune og Videnscenter for Velfærdsteknologi Vestdanmark, Gentofte Kommune, Furesø Kommune og Innovationshuset i Københavns Kommune - for første gang inviterer til åbne værksteder.

De åbne værksteder løber af stablen den 3. oktober 2018 kl. 13-16. Læs hele invitationen og se, hvordan du tilmelder dig her >

Samtidigt flere steder i landet

Åbne værksteder er et helt nyt format, der bliver afholdt samtidigt flere steder i landet - første gang i Aalborg og i København. På de første værksteder bliver der arbejdet med to forskellige vinkler:

I Københavnerværkstedet er overskriften 'politikerne som drivkraft i offentlig innovation', og her arbejder vi med at undersøge hvilke strukturelle rammer, der understøtter, at politikerne kan sætte høj barre og tydelig retning for en mere strategisk, borgervendt og systematisk tilgang til det offentlige innovationsarbejde. Vi tester og videreudvikler to kommuners modeller for politisk lederskab i offentlig innovation.

I Aalborgværkstedet er overskriften 'politikernes rolle i velfærdsteknologiske satsninger', og her arbejder vi med, hvordan vi kan styrke politikernes mulighed for at sætte ramme og retning, der bedre håndterer de risici, der følger med den nødvendige øgede innovationsflyvehøjde på det velfærdsteknologiske område. Vi tester den traditionelle business case overfor idéen om en policy case, der giver rum for ny og kontinuerlig dialog mellem politikere og relevante aktører om investering i og udbytte af velfærdsteknologiske eksperimenter.

På tværs af de to værksteder tjekker vi ind digitalt i løbet af eftermiddagen, så vi kan inspirere hinandens arbejde og drage gavn af viden på tværs.

Skal ende i konkrete løsninger

Aalborg Kommune og Videnscenter for Velfærdsteknologi Vest er medværter for det åbne værksted i Aalborg, mens Gentofte Kommune, Furesø Kommune og Innovationshuset i Københavns Kommune er medværter for det åbne værksted i København.

Resultatet af værkstedarbejdet er input og delelementer til konkrete løsninger, som COI efterfølgende gør klar til test, så løsningerne kan afprøves og implementeres hos interesserede.

Deltagerne bliver såvel politikere, offentlige medarbejdere og ledere som andre ressource- og videnspersoner. Vi inviterer bredt ud fra en tankegang om, at de træfsikre løsninger kun findes, hvis alle relevante aktører er med i arbejdet.

Glæder sig til input og samarbejde

Michael Fenger, medlem af Gentoftes kommunalbestyrelse og næstformand for kommunens tidligere Opgaveudvalg om Innovation, siger:

"Politisk lederskab handler om at sætte retning for hvordan vi som samfund løser centrale udfordringer i takt med at samfundet ændrer sig. Ofte skal der nye løsninger til. Her kommer innovation ind i billedet. Vi er stolte af vores DIS-model (Digitalisering, Innovation og Samskabelse), hvis ambition er at øge innovationskraften, samskabelsesmuligheder og det digitale fokus i politiske processer og ledelse. Jeg glæder mig til at blande vores første erfaringer med input fra værkstedets deltagerne, så både vi og øvrige interesserede kan arbejde ud fra offentlige innovationsmodeller med plads til både politikere, embedsmænd, virksomheder og borgere."

Lars Carstensen, formand for Innovationsudvalget i Furesø Byråd, siger:

"I Furesø står innovation højt på den politiske dagsorden. Som politikere skal vi insistere på at være nysgerrige og samtidige tage ansvar for, at der er sammenhæng i den kvalitet, vi tilbyder, og kommunens økonomi. Innovation kan være et værktøj til bedre, billigere og mere sammenhængende løsninger for eksempel inden for inklusion, ældrepleje og integration. Lige nu er vi blandt andet midt i drøftelserne af vore principper og en model for innovation og prioritering. Jeg glæder mig til at sende vores overvejelser og dilemmaer på værksted - og håber, at vi der kan lave pejlemærker, som også andre kan få glæde af."

Bidrage til at mødes på tværs

Samarbejdsformen 'åbne værksteder' er udviklet for at bidrage til at skabe rum og rammer for, at innovatører kan mødes på tværs og samarbejde om at finde, skabe eller genbruge innovative løsninger på udfordringer i det danske velfærdssamfund.

De åbne værkesteder afholdes samtidigt flere steder i Danmark og skal gøre det muligt sammen at lave koncentrerede spurt på at finde innovative løsninger på de udfordringer, vi bøvler med i velfærdssamfundet.

Læs mere om tankerne bag konceptet her >

René Martin Larsen, leder af Videnscenter for Velfærdsteknologi Vestdanmark, siger:

"Videnscenter for Velfærdsteknologi Vestdanmark arbejder for at forberede elever inden for velfærdsområderne på et fremtidigt arbejdsmarked, hvor velfærdsteknologi får en større rolle. Jeg er derfor stolt af at lægge hus til COI's åbne værksted om, hvordan alle relevante parter kan arbejde endnu bedre sammen om at finde - også radikalt - nye velfærdsteknologiske løsninger. Det har vi nemlig brug for - både fordi vi har en aldrende befolkning, men også for at skabe et attraktivt arbejdsmarked med spændende udviklingsopgaver og uden fysisk nedslidning."

Tilmeld dig nu og vær med!

De første åbne værksteder forløber onsdag den 3. oktober kl. 13-16.

Du er velkommen som deltager på det åbne værksted, hvis:

  • Du er klar til at trække i arbejdstøjet, aktivt sætte din viden i spil og sætte dit præg på fremtidens værktøjer, der sikrer politikerne en plads som primus motorer i offentlig innovation.
  • Du er politiker og vil være med til at skabe bedre strategiske betingelser for politikerdreven innovation, der løser de komplekse samfundsudfordringer.
  • Du er medarbejder eller leder typisk i centrale dele af en forvaltning vil være med til at udvikle nye værktøjer til forventningsafstemning og forventningsudvikling mellem politikere, forvaltning og øvrige aktører.
  • Du er front/fagmedarbejder og vil bidrage med dine input til, hvordan vi får gode faglige dialoger på tværs, så også den borgernære viden kommer godt i spil i beslutningerne.
  • Du er fra en virksomhed eller forening og har erfaringer med at samarbejde med det offentlige om innovation og vil gerne bidrage til nye modeller for det gode samarbejde om nye løsninger på komplekse samfundsudfordringer.

Tilmeld dig senest den 21. september 2018 på coi@coi.dk.

Mere info hos innovationskonsulent Lotte Rømer Grove (tlf. 61 81 31 08/lrg@coi.dk) eller chefkonsulent Lene Krogh Jeppesen (tlf. 61 81 31 05/lkj@coi.dk).

Læs invitationen her >

Kontakt:

Journalist (presseansvarlig) Paul Sauer tlf.: 61813103 email: ps@coi.dk

Chefkonsulent Lene Krogh Jeppesen tlf.: 61813105 email: lkj@coi.dk

Innovationskonsulent Lotte Rømer Grove tlf.: 61813108 email: lrg@coi.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her:

grise står i små indelukker
Dyreliv

EU: Slut med bure

og tremmedyr 

Clausholm Gods
Film og TV

Slottet fra "Den store bagedyst" skifter ejer

Mette Frederiksen på pressemøde
Nyheder

Mette F beklager krænkende adfærd 

Havnen i Rønne
Krimi

Eftersøgt mand fundet død i havn

Retten i Næstved
Krimi

To dømt i stor amfetaminsag - bagmand mangler

Portræt Sarah Bro
Kendte

Nyt job til Sarah Bro

(Tallet set ude fra
Nyheder

3-årig faldt i vandet:

Pædagogerne opdagede intet

Delvis solformørkelse
Nyheder

Delvis solformørkelse over Danmark

billede af en højgravid Gosiame Thamara Sithole
Helt vildt

Kvinde fødte ti børn
- nu er hun forsvundet

Nyheder

Lussing til Macron skal give fængsel

portræt af jørgen leth
Kendte

Jørgen Leth ramt
af flere blodpropper

person bliver testet for covid-19
Corona

Antallet af indlagte falder til det laveste i otte måneder

billede af en karryret
Mad og drikke

Risiko for din sundhed: Dit karrypulver kan være giftigt

Prognathodon
Dyreliv

Afsløring: Monster-øgle huserede i Danmark

Et flixtrain kører gennem Berlin
Nyheder

Guf for togelskere: Rutenet til 40 byer genopstår

Mønter og pengesedler
Nyheder

Kunde får erstatning for negative renter

Nyheder

Solformørkelse i dag
- det må du ikke gøre

billede af Ulrikke Toft Simonsen og Lord Siva
Kendte

Dansk stjernepar jubler: Vi venter en lille pige

pakkekaos i københavn
Livsstil

Sådan sikrer du
din pakke bedst

mundbind der er smidt ud
Corona

Overblik:
Sådan åbner Danmark

Blå blink på politibil
Krimi

Mand dør efter styrt fra kran 

Prins Charles og Diana i 1981
Kongelige

Prinsesse Dianas bil til salg

Kvinde med meget stor mave
Helt vildt

Føder 10 børn på én gang

Scene fra den oprindelige nissebande
Film og TV

Tidlig julegave: 
Nissebanden 
vender tilbage

mand går op ad bakke
Rejser

Tag på bjergbestigning i Danmark

Lina Baun Danielsen i byretten
Underholdning

Line Baun anker i Se og Hør-sagen

Luis Enrique på fodboldbanen
Sport

Corona-alarm i EM-trup:

Indkalder 11 nye spillere