Investorer kræver 370 millioner af Pandora
En gruppe Pandora-investorer er så utilfredse med en nedjustering sidste år, at de nu kræver erstatning.

40 investorer mener, at de har krav på en erstatning på 370 millioner kroner af smykkekoncernen Pandora efter sidste års store nedjustering.

Erstatningskravet rettes formentlig mod både bestyrelse og ledelsen, skriver Børsen.

Nedjusteringen 2. august sidste år barberede to tredjedele af selskabets værdi - svarende til 12 milliarder kroner. Investorerne mener, at de har tabt penge, fordi ledelsen for sent informerede om smykkekoncernens vanskeligheder.

Mange af de investorer, der nu rejser erstatning, købte nemlig aktier omkring to uger før, at nedjusteringen blev offentligt kendt.

Pandora burde have vidst, at nedjusteringen var på vej - og fortalt om det, lyder det fra det belgiske rådgivningsfirma Deminor, som investorernes erstatningskrav bliver rejst gennem.

- Afkølingen må have været i gang i andet kvartal, lyder det fra Erik Bomans, der er direktør i Deminor.

- Vi mener, at tendensen har været tydelig allerede i april, siger han til Børsen.

Pandora afviser, at der er hold i sagen.

- Det er vores opfattelse, at der ikke er noget grundlag for et erstatningskrav. det har hele tiden været vores opfattelse, at vi reagerede korrekt og rettidigt og overholdt alle børsretslige regler, siger Pandoras kommunikationschef, Kasper Riis, til Børsen.

Pandora afleverede tirsdag et halvårsregnskab, der viser, at virksomheden stadig er i problemer. Resultatet lød på 401 millioner kroner mod 1,1 milliarder i 1. halvår af 2011. Det er et fald på hele 64,9 procent.

Omsætningen i årets andet kvartal er på 1,3 milliarder kroner - en smule mere, end analytikernes bud på 1,2 milliarder kroner, skriver Ritzau Finans. Sidste år var omsætningen på 1,4 milliarder kroner i andet kvartal.

/ritzau/