Intet forbud mod gratisaviser i postkassen

Transportministeren vil ikke lovgive om gratisavisernes distribution. Han er især tilfreds med Nyhedsavisens levering.

Der bliver ikke lovgivet mod gratisaviser i postkasser og brevsprækker.

Transportminister Flemming Hansen (K) havde givet gratisaviserne frist til 1. april til at få nedbragt antallet af klager fra danskere, der modtager aviserne mod deres vilje. Nu har avisernes distributører forbedret sig væsentligt.

Det konkluderer Færdselsstyrelsen i en statusrapport, som Flemming Hansen netop har fået overbragt.

- Jeg vil derfor indstille, at vi ikke på nuværerende tidspunkt tager noget lovinitiativ, siger ministeren til politiken.dk.

Klagetal er halveret

Ifølge Færdselsstyrelsens tal er antallet af klager faldet fra 200 om måneden til 100 om måneden.

- Det er 25 klager om måneden pr. avis, og det er ganske lidt. Og det forekommer mig, at problemet bliver mindre og mindre, siger Flemming Hansen til politiken.dk

Transportministeren har indkaldt de politiske ordførere på området til møde i næste uge for at drøfte, hvad der nu skal ske.

Ifølge Forbrugerrådets statistik over klager er Nyhedsavisen langt bedre end 24timer og dato til at levere avisen til de rigtige postkasser. Det burde vække interesse hos dato og 24timer, mener ministeren.

Hansen: Lær af Nyhedsavisen

- Jeg tror godt, de andre aviser kan lære noget af Nyhedsavisen. De kan vist godt stramme op, siger Flemming Hansen. Ifølge hans udspil skal politikerne igen evaluere distributionen til september.

Dansk Folkeparti støtter ministeren.

- Umiddelbart synes jeg, det ser meget godt ud, at aviserne har lyttet og fulgt op på problemerne. Det er forbavsende så få klager, der har været, så alt i alt synes jeg, det går den rigtige vej, siger partiets medieordfører Louise Frevert til politiken.dk.

Hun mener dog, at aviserne stadig har problemer med, at de ’ligger og sviner’ på gaderne.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.