Aalborg Universitet International analyse: Danske ingeniøruddannelser blandt verdens bedste
Det amerikanske topuniversitet MIT udpeger i ny stor kvalitativ rapport Aalborg Universitets ingeniøruddannelser som et forbillede for ingeniøruddannelser verden over
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Nummer fire i verden. Så højt er Aalborg Universitets (AAU) ingeniøruddannelser placeret i en ny global rapport fra MIT, som analyserer verdens bedste ingeniøruddannelser. På listen overgås AAU kun af tre amerikanske universiteter Olin, MIT og Stanford. Analysen bygger på interviews med 178 førende eksperter inden for ingeniøruddannelse. Eksperterne fremhæver desuden AAU som en tidlig pioner inden for den problembaserede undervisning, som i dag vinder indpas på uddannelser verden over.

Problembaseret undervisning med afsæt i det virkelige liv, et højt niveau af både personlige og faglige færdigheder hos AAU-dimittenderne og konstant fokus på en undervisning, der lever op til arbejdsmarkedets udfordringer. Så overbevisende er MIT's argumenter for AAU's globale topplacering.

Seriøst afsæt i virkeligheden

Netop den styrke genkender både danske og internationale virksomheder, blandt andet Samsung, der har placeret en udviklingsafdeling klos op ad AAU.

- Det er altafgørende at have de allerbedste medarbejdere, og vi har stor gavn af at bo dør om dør med stedet, hvor nogle af de skarpeste ingeniører klækkes, siger HR-chef i Samsung Rikke Holmgaard, der mener, at AAU's placering på listen er velfortjent.

Også blandt AAU's ledelse vækker rapporten naturligvis begejstring. Rektor Per Michael Johansen er sikker på, at kombinationen af forskning i verdensklasse og dygtige undervisere er årsagen til den flotte placering.

- Denne anerkendelse er en kæmpe cadeau til vores medarbejdere. Jeg kan love, at vi strategisk arbejder intenst på at videreudvikle vores uddannelser, så de også om 10 år er blandt de bedste i verden, siger han.

FAKTA

De ti bedste ingeniøruddannelser i verden ifølge analysen:

Olin, USA

MIT, USA

Stanford University, USA

Aalborg Universitet (AAU), Danmark

TU Delft, Holland

UC London, UK

Purdue University, US

National University of Singapore

Cambridge, UK

Chalmers UT, Sverige

I rapporten er der desuden udarbejdet en liste, hvor resultaterne er justeret i forhold til eksperternes nationalitet. På denne liste indtager AAU en tredjeplads

Dansk Industri har igen i 2018 udpeget AAU som det danske universitet, der er bedst til at samarbejde med erhvervslivet.

Aalborg Universitet består af fem fakulteter - heraf uddanner de tre fakulteter ingeniører: Det Tekniske Fakultet for IT og Design, Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

Læs hele rapporten fra MIT her The Global State of the Art in Engineering Education (Graham, Ruth 2018): http://news.mit.edu/2018/reimagining-and-rethinking-engineering-education-0327

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.