Ingrid Jørgensen hørte til privatlivet
Anker Jørgensen delte ikke sin kone med danskerne

Ingrid Jørgensen passede hjem og børn, mens hendes mand Anker Jørgensen var statsminister. Hun gjorde intet for at tækkes vælgerne, og Anker Jørgensen forventede det heller ikke af hende, fortæller Alex Frank Larsen, forfatter til en biografi om Anker Jørgensen Anker – mennesket, magten, meningerne .
»Anker og Ingrid Jørgensen havde et meget nært forhold, som ikke var udadvendt. Jeg kan ikke mindes eksempler på, at han har brugt hende, eller på at hun har brugt sig selv på at køre ham i stilling,« siger Alex Frank Larsen.

Men Ingrid Jørgensen var ikke nikkedukke. Hun havde sine egne meninger om politik, og Anker fik prompte at vide, hvis han gjorde noget, som i hendes øjne var forkert.
»Anker fik klar besked. Hun sagde til ham hårdt og brutalt, hvis han havde været for polemisk eller taktisk over for mennesker, som fortjente, at han kom dem i møde. Hun var loyal, men kritisk,« fortæller han.

Ikke kun Ingrid, men hele familien var sådan. Anker Jørgensens børn er alle engagerede mennesker, og de forholdt sig også kritisk til deres fars politik.
»Familien havde plads til, at alle havde deres egne meninger. Det var accepteret,« siger Alex Frank Larsen.
Ingrid Jørgensen døde 18. oktober 1997.