Ingen straf til kommuner i Brønderslev-sag
Socialminister Benedikte Kiær får hård kritik af DF. Foto: Steen Evald
Kommuner kan ikke straffes i sager som den fra Brønderslev. DF vil nu lave loven om.

Det får ingen konsekvenser, at flere kommuner svigtede i den såkaldte Brønderslev-sag, hvor 10 børn blev systematisk mishandlet gennem flere år.

Det oplyser socialminister Benedikte Kiær i et svar til Dansk Folkeparti, der har bedt ministeren redegøre for, hvilke sanktioner man kan give kommuner, der svigter.

"Ankestyrelsen har efter lovgivningen ikke mulighed for at pålægge kommuner eller andre offentlige myndigheder økonomiske sanktioner i konkrete sager," oplyser ministeren ifølge B.T.og afviser samtidigt muligheden for at gå ind overtage opgaver for kommuner, der svigter.

Det svar vækker langt fra jubel hos Dansk Folkepartis socialordfører Martin Henriksen.

"Jeg synes, det er rystende, at man kan svigte så massivt uden at det får nogen form for konsekvenser. I den konkrete sag mener jeg, der burde have været konsekvenser for fx Brønderslev Kommune, det kunne enten være ved at give dem en passende bøde, eller simpelthen gøre det muligt at overtage nogle af deres arbejdsgange, når de nu ikke selv kan finde ud af det," siger Henriksen til avisen.

Ankestyrelsen har udtalt kritik af både Lolland og Brønderslev Kommune i sagen. Ifølge loven kan Ankestyrelsen dog reelt ikke gøre meget mere end at give kommunerne en efterretning.

Den lov vil Martin Henriksen nu forsøge at få lavet om.

Kilde: B.T.