Ingen penge i fond
Pengemændene bag Fonden Jagtvej 69 har trukket sig og vil ikke bruge så meget som en krone på et andet hus til Ungdomshusets unge. »Nu må fokus rette sig mod politikerne,« lyder det.

Endnu et lille lys er blevet slukket i det bragende mørke, der omgiver Ungdomshusets fremtid.
De pengestærke kræfter bag Fonden Jagtvej 69 besluttede tirsdag at trække stikket ud på sig selv.

»Al snak om, at vi skal købe ejendomme for at løse politikernes ungdoms- og kulturproblem kan forstumme. Fonden er på vågeblus,« erklærer advokat Lulla Forchhammer, medlem af bestyrelsen i Fonden Jagtvej 69.

Fonden tilbød ellers for nylig Faderhuset 13 millioner kroner, hvis frikirken ville sælge Ungdomshuset til de unge, og i går fortalte Lulla Forchhammer til Nyhedsavisen, at bestyrelsen ville diskutere købet af et andet hus for at undgå mere ballade på Nørrebro.

Men nu lyder meldingen, at fonden ikke længere har så meget som en krone at give af, og da slet ikke til huse, som ligger et andet sted end på Ungdomshusets nuværende adresse.

»Vi har ikke en klink, for fonde og bagvedliggende privatpersoner har trukket deres penge tilbage. Desuden var det en klar melding på mødet, at pengene i fonden var øremærket Jagtvej 69,« fortæller Lulla Forchhammer.

Hun tilføjer, at fonden ikke er helt død, fordi medlemmerne stadig gerne vil være mægler for de unge, hvis politikerne i Københavns Kommune kommer med et forslag til en løsning.

»Det er min opfattelse, at hvis kommunen fremkommer med et konkret tilbud, så vil det være muligt at få de unge i tale, og så vil vi gerne bistå. Men det skal være et seriøst forslag, og det skal være på kommunens initiativ. Nu må fokus rette sig mod politikerne,« siger advokaten.