Ingen irakiske reaktioner på Bush
Mens reaktionerne på præsident George W. Bushs nyeste Irak-plan strømmer ind fra det meste af verden, har der ikke været nogle udmeldinger fra den irakiske regering selv.

Dagene går, efter at præsident George W. Bush fortalte amerikanerne og omverdenen, hvad hans nye planer for Irak er. Og mens flere statsledere og kommentatorer siden har fortalt om deres syn på planen, er der endnu ikke kommet kommentarer fra den irakiske regering selv.

Til gengæld tyder meget på, at George W. Bush har talt med den irakiske premierminister Nuri al-Maliki nogle gange, inden præsidenten skrev talen. I talen nævner Bush nemlig, at han har gjort flere ting klart over for al-Maliki, og at denne har garanteret nogle ting.

»Premierminister al-Maliki har lovet, at politisk eller sekterisk indblanden ikke vil blive tolereret. Jeg har gjort det klart for premierministeren og Iraks andre ledere, at Amerikas engagement ikke er uendeligt,« sagde George W. Bush i talen.

Ifølge BBC’s korrespondent i Bagdad er flertallet af shia-muslimer imod planen, der blandt andet medfører 21.500 flere amerikanske soldater til Irak, mens mange sunni-muslimer støtter den.