Ingen har plads til Ungdomshuset
Der er ikke bygninger til rådighed for Ungdomshusets brugere hverken hos amterne eller hos statens ejendomschef, Slots- og Ejendomsstyrelsen og heller ikke Region Hovedstaden har noget.

Det kan blive svært for de unge at finde et nyt sted at holde mandagsmøder, når politiet efter nytår har ryddet Ungdomshuset på Nørrebro.

I går meddelte Københavns Kommune, at de ikke har nogle tomme bygninger, samtidig med at de private boligselskaber stak hovedet i busken. I dag følger resten af slænget efter med meldingen om, at alle bygninger er optagede.

Amterne først:

»Alle bygninger er overdraget til kommuner, stat og regioner, og jeg har svært ved at forestille mig, at nogle af dem er blevet overflødige,« lyder det fra Anders Andersen, chefkonsulent i Amtsrådsforeningen.

Heller ikke Kommunernes Landsforening eller statens ejendomschef, Slots- og Ejendomsstyrelsen, melder om ledige bygninger i nærheden af København. Tilbage står, om den nye Region Hovedstaden skulle ligge inde med ubrugt plads, som ingen andre kender til.

»Jeg har lige fået overdraget nogle kuverter med ejendomme, som skal lejes ud,« fortæller arkitekt Erling Andersen fra bygningsafdelingen.

Håbet for de unge menneskers fremtid stiger et kort øjeblik, indtil Erling tilføjer:

»Men det er vist lejligheder i Bagsværd. Nej, jeg tror ikke, der er noget til overs. Jeg må nok sige nej til, at noget er umiddelbart til rådighed,« siger han.