Ingen fordel med private forsikringer

Det er med meget stor interesse, at jeg i dag har læst direktør Martin Ågerups, CEPOS, debatindlæg Privat forsikring er bedre end skattebetalt .
For et par år siden var der også debat om privat arbejdsløshedsforsikring, men her meldte selv forsikringsselskaberne ud, at de overhovedet ikke kunne konkurrere med de statsstøttede, skatteyderbetalte a-kasser med hensyn til kontingent og ydelser. Private forsikringer blev meget dyrere.
Ågerups indlæg er skrevet ud fra synspunktet, at det private kontra det statsstøttede er bedre. Vil Ågerup på sigt have afskaffet statsstøtten til arbejdsløsforsikringen?
Det er Ågerups dagsorden, at lønmodtageren naturligvis skal tegne en privat forsikring, der opretholder hans levestandard i tilfælde af arbejdsløshed.
Tror Ågerup virkelig, at skattetrykket vil falde noget særligt, hvis man blandt andet ændrer disse forhold fra statsstøtte til privat foretagsomhed?
Hvis Ågerup får ret i, at skattetrykket falder, bliver virkeligheden bare, at de penge, som lønmodtageren sparer, skal han bruge på en privat arbejdsløshedsforsikring, hvis en sådan kan laves af private forsikringsselskaber til en konkurrencedygtig pris sammenlignet med den nuværende statsstøttede ordning.