Lolland Kommune Infomøder for flygtninge skal sætte gang i integrationen
Lolland Kommune lægger sig i selen for, at flygtninge og familiesammenførte bliver godt integreret fra dag ét og hurtigt kommer ud på det lokale arbejdsmarked. Derfor løber det første af en række informationsmøder, som er målrettet de nye borgere, af stablen tirsdag 8. marts. Møderne holdes af kommunens jobcenter med borgmester Holger Schou Rasmussen og formand for kommunens integrationsråd Muj Berisha som værter.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
De flygtninge og familiesammenførte, der for tiden kommer til Lolland Kommune, skal have den bedst mulige start på deres nye liv i Danmark. Det er godt for deres egen integration og for det lokalsamfund, de er en del af.

Derfor byder Lolland Kommune fremover de nye borgere velkommen ved et informationsmøde, hvor integrationssagsbehandlere, mentorer og repræsentanter fra Integrationsrådet, Sprogskolen og Jobcentret fortæller dem om kommunens tilbud og krav til dem som nye borgere og taler med dem om deres forventninger og forhåbninger til deres nye tilværelse i Danmark.

"I Lolland Kommune lægger vi os i selen for, at de nye borgere føler sig velkomne i Danmark og på Lolland, på trods af de triste omstændigheder der har bragt dem hertil", siger Lolland Kommunes borgmester Holger Schou Rasmussen.

"Mange har voldsomme oplevelser med i bagagen og skal lære et nyt sprog og en ny kultur at kende, samtidig med at de skal ud på arbejdsmarkedet så hurtigt som muligt. Det er benhårdt integrationsarbejde, og vores nye borgere skal vide, at de kan forvente vores hjælp, og at vi til gengæld forventer, at de deltager som ligeværdige borgere i lokalsamfundet og bidrager på vores arbejdsmarked", siger borgmesteren.

Gode forudsætninger for integration

Formand for Integrationsrådet i Lolland Kommune Muj Berisha er enig: "Lolland Kommune har et stort ansvar for integrationsopgaven - og informationsmøderne understreger, at kommunen tager ansvaret på sig. Men de nye borgere har selvfølgelig også et ansvar for at skabe et godt liv for dem selv og deres familier og for at tage del i det samfund, de nu er en del af", siger han.

"Her på Lolland har vi rigtig gode forudsætninger for vellykket integration. Vi er vant til at løfte i flok for at få ting til at lykkes. Det ses tydeligt i vores rigtig mange foreninger og i det kæmpe engagement, som et utal af borgere lægger i frivilligt arbejde hver eneste dag", siger Berisha.

FAKTA

Byrådet og Integrationsrådet i Lolland Kommune har besluttet, at alle flygtninge og familiesammenførte til flygtninge, der er ankommet til kommunen i 2015 og senere, skal bydes velkommen til kommunen ved informationsmøder i Jobcentret.

Mødet 8. marts er det første i en række af i alt fire informationsmøder, der afholdes i 2016. Mødet er specifikt målrettet syriske flygtninge og familiesammenførte, hvoraf der ventes at deltage ca. 50. Der vil være en arabisktalende tolk til stede under hele mødet, og gæsterne bydes på en frokostbuffet, der består af en blanding af syrisk og dansk mad. De kommende møder vil være målrettet andre grupper af flygtninge og familiesammenførte, således at tolkeopgaven lettes.

INFORMATION TIL PRESSEN

Mødet er ikke åbent for offentligheden, men pressen er velkommen.

Det er ikke tilladt at fotografere eller filme under mødet, men der vil blive lagt billeder ud umiddelbart efter mødet, som kan hentes via dette link: https://www.skyfish.com/sh/538936f74a3f2c2841d7c0a8daee0f6ddaa01133/1859036c/594589

Borgmester Holger Schou Rasmussen og integrationsrådsformand Muj Berisha stiller desuden gerne op til interview, og det vil naturligvis være tilladt at filme og fotografere dem i den sammenhæng.

TID OG STED

Informationsmødet finder sted tirsdag 8. marts kl. 11-13, i Nakskov Biblioteks mødesal, Campus Nakskov, Søvej 6, 4900 Nakskov.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.