Indonesisk fly frygtes styrtet
102 menneskers skæbne er uvis efter et indonesisk Boing 737 forsvandt fra radaren og ikke er fundet efter 14 timers eftersøgning.

En Boing 737 på vej fra Java til Sulawasi forsvandt pludselig fra radaren mandag klokken 14 lokal tid (syv dansk tid.). Og siden har ingen set spor af flyet. Derfor frygter myndighederne nu, at flyet er styrtet ned et eller andet sted på sin rute.

Man måtte opgive eftersøgningsarbejdet på grund af dårligt vejr, og først når det bliver genoptaget tirsdag morgen, kan der komme nyt om flyet og de 102 mennesker, der var om bord.

Der hersker nogen tvivl om, hvor flyet kan have nødlandet eller styrtet ned. Indonesiens transportminister har offentliggjort, at kaptajnen udsendte nødsignaler, inden flyet forsvandt fra radaren, og at disse signaler blev registeret cirka 750 kilometer fra flyets bestemmelsessted.

Men samtidig har en anden talsmand sagt, at signalerne blev modtaget af en kystby 150 kilometer længere vestpå. Derfor er det uvist, om flyet befandt sig over land eller over vand, da det kom i vanskeligheder.

Sidste nye er dog, at en efterforskningsleder har forsøgt at ringe til andenpilotens mobiltelefon. Den blev ikke taget - men den ringede, og det tyder på, at flyet befinder sig over land.

Flyet befandt sig i 11 kilometers højde, da kontroltårne tabte forbindelse til flyet. På det tidspunkt havde det tilbagelagt halvdelen af flyveturen på to timer.