Indonesien henretter seks for narkokriminalitet

Indonesien henretter seks narkodømte, heraf fem udlændinge. Det er de første henrettelser under ny regering.

Seks personer, der var dømt for narkoforbrydelser i Indonesien, er blevet henrettet ved skydning, oplyser en talsmand for landets anklagemyndighed.

En af de seks var fra Indonesien, mens de øvrige fem var fra Holland, Brasilien, Vietnam, Malawi og Nigeria.

De dødsdømte var fire mænd og to kvinder, skriver den amerikanske tv-station CNN.

Henrettelserne fandt sted kort efter midnat natten til søndag lokal tid.

I 2008 indførte Indonesien et midlertidigt stop for brugen af dødsstraf, men genoptog henrettelser i 2013, hvor fem mennesker blev henrettet. Der blev ikke foretaget henrettelser i Indonesien sidste år.

Det er de første henrettelser, der bliver udført under præsident Joko Widodos styre. Han overtog præsidentposten i oktober.

Beslutningen om at gennemføre henrettelserne møder hård kritik fra Amnesty International.

- Den nye regering er tiltrådt med løfter om at prioritere menneskerettigheder, men henrettelserne af seks mennesker er i modstrid med disse løfter, siger Rupert Abbott fra Amnesty.

Indonesien har strenge narkolove, og præsident Widodo har varslet en hård kurs over for narkodømte. Han afviser, at de vil blive benådet.

Hans udtalelser er dårligt nyt for andre dødsdømte udlændinge i indonesiske fængsler, heriblandt to australiere, som var blandt den såkaldte "Bali Nine" gruppe, der blev taget i at forsøge at smugle heroin ud af Indonesien i 2005.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.