Fødevarekontrollen har beslaglagt 20 tons kød i Taastrup, hvor noget af det var fra 2004. Mellem kødet lå både en madras, rotteblod og vandpibetobak.
Fødevarekontrollens Rejsehold slog tirsdag til mod Tåstrup Fryse/Køle Hotel og beslaglagde 20 tons fødevarer.
Kød, Brød og ost i en samlet mængde på et 3.5 tons havde forlængst passeret sidste holdbarhedsdato. Noget af det var helt tilbage det i Danmark.
De øvrige tons var enten mærket forkert eller var importeret af firmaer, der ikke havde lov til at importere fødevarer til Danmark. På væggene i kølehuset var der samtidig belægninger af mug og snavs.
»Det var nu ikke meget. Men det skal selvfølgelig ikke være i et rum med madvarer Så det har de fået en bøde for,« siger Michael Rosenmark, der er tidligere politimand og leder af rejseholdet.
Endnu en bøde på 5.000 kroner er givet, fordi frysehuset opbevarede en madras, vandpibetobak og rotte- og griseblodplasma midt mellem fødevarerne.
Det var Fødevareregion Øst, der efter kontrolbesøg, synes at kølehuset trængte til et nærmere eftersyn og tilkaldte rejseholdet, der siden efter har gransket en håndfuld fødevarefabrikanter og frysehuse. Samlet har rejseholdet fundet 100 tons fødevarer, hvor holdbarhedsdatoen for længst er passeret, hos bare fem kontrollerede firmaer.
»Det har ikke set for godt ud. Men det er jo ikke ulovligt at have for gammelt mad på lageret. Det er kun ulovligt at sælge det,« siger Michael Rosenmark.
De 20 tons fødevarer er foreløbig beslaglagt af Fødevareregion Øst, men kan senere blive frigivet til destruktion.