Indisk togbrand: 32 omkommet i flammerne
Redningsmandskab har kæmpet med at redde overlevende passagerer ud af et brændende tog i Indien.

En fatal togbrand har mandag kostet talrige menneskeliv i Indien - flere end 30 mennesker om bord har mistet livet i flammehavet. Det oplyser de lokale myndigheder.

Langdistance-toget var på vej fra nordlige New Delhi til byen Chennai i den sydlige del af landet, da ulykken fandt sted i de tidlige morgentimer.

- 32 lig er blevet trukket ud af vognen, fortæller den lokale embedsmand Madhusudan Sarma til nyhedsbureauet AFP.

Tårnhøje temperaturer inde i togvognene, som mest består af metal, har gjort arbejdet svært for redningsfolkene, der kæmper for at redde de nødstedte passagerer.

Det vides endnu ikke, hvorfor der gik ild i passagertoget.

- Vi har ikke identificeret årsagen til branden endnu. Det kan være et kortslutning, men det kan også skyldes, at nogen har taget brandbare materialer med på toget, siger talsmanden Chandralekha Mukherjee fra det indiske togministerium.

Der finder ofte ulykker sted på Indiens forgrenede tognetværk, som fortsat udgør den vigtigste rejseform i det kæmpemæssige land, når man skal krydse store distancer.

I maj fandt to fatale ulykker sted - blandt andet en kollision nær den sydligt beliggende by Bangalore, hvor 25 mennesker omkom. Fire personer døde, da et tog blev afsporet i delstaten Uttar Pradesh.

Indiens værste togulykke nogensinde fandt sted tilbage i 1981, da et tog drattede i floden i delstaten Bihar, og 800 mennesker mistede livet.

/ritzau/AFP