Inderne amok i Bollywood-bryllup
To af Indiens største filmstjerner indledte deres tre-dage-lange bryllup onsdag. Inderne sluger alt nyt om festlighederne råt.

I Danmark har vi Frederik og Mary. I Indien har de Abhishek Bachchan (Abbi) og Aishwarya Rai (Ash).

Godt nok er de ikke kongelige i den europæiske forstand, men de er Bollywoods ukronede kongepar. Derfor sluger indere over hele verden i disse dage alt nyt om parrets bryllupsfest, der blev indledt onsdag og kulminerer med den egentlige vielse fredag.

Abbi og Ashi er ikke bare kendte skuespillere. Indien er det land i verden, der producerer flest film, hvilket har skabt begrebet Bollywood (en sammenblanding af Bombay og Hollywood, red.). Og Abbi kommer fra den mest magtfulde familie i den indiske filmbranche. Ud over at være en stor stjerne i Indien, er Ashi også tidligere Miss World. Sammen står de til at blive et af de mest magtfulde par i Indien.

Så det er ikke kun andre filmfolk, der har krydset fingre for at få en af de eftertragtede invitationer med parrets specialtegnede monogram og en æske chokolademarengs. På gæstelisten, der med blot 200 navne betragtes som overordentlig kort i Indien, er også kendte sportsfolk og politikere, skriver indiske medier.

Forbliver hemmeligt

Men i modsætning til et kongeligt bryllup er det rent faktisk lykkedes Abbi og Ashi at holde de fleste detaljer om deres fester hemmelige. Politiet og brandvæsenet har hjulpet med at holde nysgerrige fans væk fra de steder, hvor de forskellige fester og ceremonier skal holdes.

»Bachchan-familien har bedt os om at bevare dette bryllup som en privat begivenhed. Derfor forbliver vi tavse,« siger den kendte skuespiller Suniel Shetty, der er blandt de få udvalgte.

Netop derfor bliver selv den mindste afsløring blæst op til noget stort i lokale medier. For eksempel ved man, at der på førstedagen skal afholdes en traditionel sangeet ceremoni, hvor familie og venner danser og synger hele natten. Og i den helt rette Bollywood-stil har nogle af Indiens førende koreografer og dansere haft travlt med at skabe nogle helt nye trin til festen.

I dag skal Ashi gennem en særlig henna-ceremoni, hvor hun får tegnet mønstre på hænder og arme med den rødlige dej. Ifølge hendes yndlingsdesigner vil Ashi være iklædt en rød; guldbroderet nederdel.

Fredag står så den rigtige vielse. Under den bliver parret velsignet af forskellige personer, og de skal blandt andet tage syv skridt rundt om et bål, mens de lover altid at elske, passe på og hengive sig til hinanden.

via Listen To News