Indere kaster nyfødte babyer ud fra 15 meter
AppleMark
I et religiøst ritual kaster indiske landsbyboere nyfødte børn ud fra et 15 meter højt tårn og ned i et lagen. Organisation vil have det forbudt.

I den indiske landsby Musti har de i århundreder holdt en livsfarlig tradition vedlige, hvor nyfødte børn bliver kastet ud fra et 15 meter højt tårn og ned i et lagen.

Babykasteriet er blevet taget op af den indiske tv-kanal IBN og bragt videre af verdens største nyhedsbureau Reuters, der viser billeder af den bizare tradition her.

Ritualet udføres af både hinduer og muslimske par, der har fået et barn efter at være blevet velsignet af templet - angiveligt skulle det være godt for barnets helbred at blive kastet ud fra tempeltårnet.

- Mennesker har holdt den her tradition ved lige i 500 år. De tror, at hvis de kaster et barn ud fra taget, så gør det dem godt, siger viceborgmesteren i landsbyen Ravikiran Mehta til tv-kanalen IBN.

Byen stiller op med massiv politibeskyttelse, så ingen børn kan komme til skade og i værste fald dør ved udkastningen. Indtil nu er det lykkedes at gribe alle børn ved ritualet, der også foregår i flere andre indiske landsbyer.

Flere vil dog nu have ritualet forbudt, fordi de mener, at det kun er et spørgsmål om tid, før en baby rammer jorden og dør.

- Sådanne bizarre ritualer skulle forbydes, og regeringen skulle gribe ind, siger Sanal Edamaruku, præsiden for den indiske forening Rationalist International.


 

via Listen To News