Inden vi sparker på Barfoed ...

Fødevarekontrollen sejler. Hvis ikke folk vidste det i forvejen ? efter et år i kødskandalernes tegn ? så kom det i går frem i en rapport fra Rigsrevisionen, der retter en sønderlemmende kritik mod Fødevarestyrelsen.
Oppositionen og De Radikale med Elisabeth Geday og Karen Hækkerup i spidsen bruger straks rapporten som kanonføde for at vippe den ansvarlige forbrugerminister Lars Barfoed (K) af pinden.
Men de er lige en tand for hurtige, for de springer de væsentlige pointer i den nye rapport over. Det så nemlig langt værre ud under Ritt Bjerregaard og den nuværende EU-kommisær Mariann Fischer Boel ? her sprang fødevarekontrollører næsten 10.000 virksomheder over per år, fordi de ikke havde tid.
Det stod faktisk så slemt til, at Mariann Fischer Boel accepterede, at flere danske regioner bevidst lavede sjuskede discountkontroller i andet halvår af 2003 for blot at nå hovedparten af alle de virksomheder, der skulle tjekkes. Ritt og Fischer Boel brød også loven.
Men dengang stillede Socialdemokraterne og De Radikale bare ingen krav om at vælte ministeren.
Sandheden er, at Barfoed har ryddet op i Fødevarestyrelsen, der aldrig har været mere effektiv. Og så endda for væsentligt færre penge.
Men det forholder Karen Hækkerup og Elisabeth Geday sig overhovedet ikke til. De kræver i stedet en ministerafgang på et særdeles tyndt grundlag.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.