Indbrudstyve fanget med peberspray
Det udviklede sig dramatisk, da indbrudstyve natten til torsdag forsøgte at ribbe et hus i Faaborg. Foto: Thomas Borberg / POLFOTO
To indbrudstyve blev anholdt på fersk gerning, da de var ved at begå indbrud i et parcelhuskvarter.

Politiet har høstet megen kritik for ikke at prioritere indsatsen mod indbrud højt nok.

Men nogle gange lykkes det for ordensmagten at slå kløerne i tyveknægtene - og sommetider endda på fersk gerning.

Det var tilfældet natten til torsdag, hvor en betjent med en peberspray fik krammet på to indbrudstyve i en villa på Saugstedgårdsvej, der ligger i den sydfynske by Faaborg.

- En årvågen nabo hører, at en rude til en terrassedør bliver knust og ringer til politiet. Vi ligger fordelagtigt og er hurtigt fremme på stedet, fortæller vagtchef Lars Fredensborg fra Fyns Politi.

- En betjent stiller sig foran hoveddøren, mens den anden løber om bagved ved terrassedøren. Her kan han høre stemmer indefra, og så løber han ind og overrasker to indbrudstyve, tilføjer vagtchefen.

Men gerningsmændene, der er blevet fanget lige midt i deres ulovlige forretninger, havde ikke i sinde at lade sig lægge i håndjern og traske frivilligt med på politistationen.

- De flygter længere ind i huset og bliver på et tidspunkt trængt op i en krog, men gør så front mod betjenten, fortæller Lars Fredensborg.

- Men han har forberedt sig godt, så de får lige med pebersprayen og bliver anholdt med den fornødne magt, tilføjer vagtchefen fra Fyns Politi

Episoden fandt sted ved 2-tiden natten til torsdag.