Indbrud var råb om hjælp: Jeg vil virkelig gerne i fængsel
Den 46-årige meldte sig selv. Modelfoto: Shutterstock/Scanpix
46-årig mands nedtur er foreløbig endt med en tur bag tremmer. Dommeren opfyldte dermed hans ønske om hjælp.

En 46-årig mand tiggede dommeren i Retten i Horsens om at blive sendt bag tremmer, efter han var blevet anholdt i forbindelse med et indbrud i et hus på Buevej i Horsens.

Her stjal han en keramiklampe og et slumretæppe til at pakke lampen ind i, skriver Horsens Folkeblad.

- Jeg vil gerne i fængsel og lige have en slapper. Hvis jeg bliver sat på fri fod, så begår jeg indbrud igen. Ellers har jeg ingen penge at overleve for, sagde den 46-årige ifølge avisen i retten.

Ønsket ville være godt for manden, bekræftede mandens forsvarer, Thomas Kelstrup:

- Min klient skal i fængsel. Han har i den grad brug for hjælp og for at møde en socialrådgiver, der kan hjælpe ham med at komme i gang med et liv, der er mere fornuftigt.

På sin klients vegne bad han om, at der blev afsagt en dom med det samme. Det ønske efterkom dommeren og idømte den 46-årige 60 dages ubetinget fængsel. Manden blev sendt direkte til afsoning.

Den 46-årige havde meldt sig selv efter indbruddet og fortalte i retten, at han har har kæmpet med et alkoholforbrug på op mod tre flasker vodka om dagen.

Manden havde for under et år siden et job og en bolig i en af Horsens' oplandsbyer. Nu er han på kontanthjælp og lever på gaden, skriver Horsens Folkeblad.