IMF finder politisk smøl i græsk program
Den Internationale Valutafond har fundet huller i det græske redningsprogram, men er villig til forhandling.

Den Internationale Valutafond, IMF, oplyser torsdag, at den har konstateret politiske forsinkelser på en række punkter i programmet for den græske redningspakke.

IMF er samtidig åben for idéer om, hvordan de centrale mål for genopretningen kan nås.

IMF fremlagde dets bemærkninger efter en mission i Grækenland, hvor det havde afsluttet samtaler med landets nye regering.

IMF-missionen vender tilbage til Athen 24. juli for at indlede mere formelle forhandlinger med trojkaen af internationale långivere.

- Det står klart, at økonomien går gennem endnu en vanskelig periode. Det er helt klart vigtigt at få bragt programmet helt og fuldt tilbage på sporet, siger IMF's talsmand Gerry Rice under en briefing for journalister.

Målsætningen for spareprogrammet, der går ud på at reducere budgetunderskuddet, øge væksten og gøre økonomien mere konkurrencedygtig gennem besparelser og reformer, skal forblive det samme, siger IMF, der er parat til at drøfte mulighederne for at opnå disse mål.

- Programmets målsætning er fortsat grundlaget for drøftelserne. Det er for tidligt at komme ind på, hvilke af de forskellige foranstaltninger, der måtte være åbne for diskussion, siger Rice.

- Indtil videre er nogle af målene nået, mens et antal ikke er det, og i nogle tilfælde har vi ikke mulighed for at vurdere data, og vi er nødt til at vente lidt længere for at kunne danne os et fuldstændigt billede, tilføjer han.

Den konservativt-ledede koalitionsregering vandt valget på et løfte om at ville genforhandle dele af redningspakken, heriblandt at opbløde smerten ved spareprogrammet med at udvide foranstaltningerne til fire år i stedet for de planlagte to år.

Premierminister Antonis Samaras har sagt, at han ikke har bestridt målet for planen, men hvordan man når det uden at forværre Grækenlands recession.

Regeringsembedsmænd sagde efter mødet med trojkaen af internationale långivere, at Grækenland ikke vil bede om en genforhandling af vilkårene, før landet har bevist, at det er en troværdig partner ved at indhente forsinkelserne og fremskynde reformerne.

/ritzau/Reuters