Imamer fortryder intet
Vi ville gøre det igen, lyder det fra det Islamiske Trossamfund, efter at statsadvokaten har droppet at rejse sag mod danske imamer.

Imamerne gjorde ikke noget forkert under Muhammed-krisen, og hvis en lignenede situation skulle opstå en anden gang, vil det Islamiske Trossamfund i Danmark reagere igen.

Det siger Bilal Hassan Assaad, der er medlem af Medie og Politisk Udvalg i det Islamiske Trossamfund.

»Vi vil ikke sidde stille, vi vil reagere igen. Det kan godt være, at vi vil passe lidt ekstra på med, hvordan vi reagerer, men vi vil ikke sidde stille, hvis vores profet bliver hånet,« siger han.

Bilal Hassan Assaad glæder sig over, at statsadvokaten onsdag droppede at retsforfølge de imamer, som i 2005 rejste til Mellemøsten med Jyllands-Postens Muhammed-tegninger, men han er ikke overrasket over afgørelsen.

Det Islamiske Trossamfund i Danmark er indstillet på dialog, understreger han.

»Vi arbejder hele tiden med at forbedre integrationen og kommunikationen mellem muslimer og andre danskere. Men jeg tror ikke på, at Jyllands-Posten trykte tegningerne for at åbne vejen for kommunikation mellem danskere og muslimer. Hvis vi skulle snakke sammen, ville jeg tilbyde dig en kop kaffe, jeg ville aldrig svine dig til, for det kommer der ikke dialog ud af,« siger Bilal Hassan Assad.