Imamer deltog i Hizb ut-Tahrirs demonstration
AppleMark

Talsmanden for Islamisk Trossamfund Kasem Ahmad var langt fra den eneste indflydelsesrige muslim, der deltog i fredagens demonstration med Hizb ut-Tahrir ¿ en organisation, der arbejder for at indføre en islamisk stat og afskaffe ytringsfriheden. Det bekræfter flere fremtrædende muslimer over for Nyhedsavisen.

»Der var adskillige imamer, bestyrelsesmedlemmer og repræsentanter fra muslimske foreninger, der deltog. Ikke på grund af Hizb ut-Tahrir. Vi demonstrerede mod tegningerne, og som muslimer er vi alle brødre,« forklarer Abu Suhaib, der er imam i Islamisk Kulturcenter i Brønshøj, hvor omkring 1.000 muslimer har deres gang.

Abu Suhaib gik selv i front sammen med Kasem Ahmad. Mostafa El Khaiyat, der er bestyrelsesmedlem i Taibah-Moskeen på Heimdalsgade i København, deltog også:

»Jeg deltog for at vise mine følelser mod tegningerne, ikke for at støtte Hizb ut-Tahrir. Der var rigtig mange andre imamer og repræsentanter fra foreninger, der også deltog.«

At andre indflydelserige muslimer deltog bekræftes af Kasem Ahmad selv og Hizb ut-Tahrir, der i Nyhedsavisen i dag forklarer, at bevægelsen har tætte forbindelser til en række imamer.

Med statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) i front fordømte flere partier i går Islamisk Trossamfunds deltagelse. SF s formand Villy Søvndal siger om de nye oplysninger:

»De religiøse ledere er med til at legitimere en udemokratisk, åndsformørket organisation, der vil have et religiøst diktatur. Heldigvis repræsenterer de religiøse ledere kun et mindretal af muslimerne i Danmark.«