Imam kræver 200.000 for skilsmisse

En kun 20-årig muslimsk kvinde er fanget i et ægteskab, som hun ikke kan slippe ud af. En imam kræver nemlig 200.000 kroner for at ophæve ægteskabskontrakten.
AppleMark
AppleMark

En imam fra Slagelse - Hussien Khoudour - har i månedsvis forsøgt at presse en kun 20-årig kvinde til at betale 200.000 kroner for at slippe ud af sit ulykkelige ægteskab.

Det skriver Ekstra Bladet i dag.

Efter brylluppet sidste sommer fortrød kvinden sit forhold, fordi hun havde fundet ud af nogle ting om sin mand, der ikke var så gode .

Hun flyttede væk fra manden 17. september sidste år, men selvom ægteskabskontrakten ifølge sharia-lovene kan ophvæves, hvis en kvinde ikke har været sammen med sin mand i seks måneder, er hun stadig fanget.

- Jeg kontaktede imam Hussien Khoudour, der havde lavet vores ægteskabsbevis og bad ham give mig en skilsmisse. Min mand sagde først ja, men efter at have talt med imamen ville han alligevel ikke lade mig gå. Imamen søgte at presse mig til at betale de 200.000 kroner, fortæller den 20-årige til Ekstra Bladet.

Senere meddelte imamen, at han ville levere skilsmissepapirerne, hvis hun bare betalte 180.000 kroner.

- Jeg vil ikke betale så mange penge for at komme ud af ægteskabet. Jeg har sagt til imamen, at jeg vil gå med til at tilbagebetale min mands brudegave på 30.000 kroner, forklarer hun.

Familiestyrelsen har på foranledning af kvindens advokat meddelt, at Hussien Khoudour slet ikke har bemyndigelse til at vie par i Danmark, fordi imamens forening - Nour Hak - ikke er godkendt som trossamfund.

- Efter min opfattelse har min klient aldrig indgået et gyldigt dansk ægteskab. Desuden udløb seksmåneders-fristen den 17. marts i år, men alligevel nægter både imamen og den muslimske mand at give min klient et bevis på skilsmissen, siger advokat Frank Rasmussen.

Ifølge jurist Muhaiman Al-Naeemi, der er partner med Frank Rasmussen, er sagen ikke enestående.

- Jeg vil tro, at mindst et par hundrede muslimske kvinder er i samme i situation som kvinden her. De ønsker at forlade deres mænd, men bliver enten truet eller afpresset økonomisk, siger han til avisen.   

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.