Iltre Henrik Sass Larsen under pres
Politisk ordfører Henrik Sass Larsen spås en fremtidig rolle som finansminister i en ny rød regering, men kilder tvivler på, om han er kompromissøgende nok til det hverv. Foto: Thomas Lekfeldt / POLFOTO
Centrale kilder i Socialdemokratiet tvivler på, om temperamentsfulde Henrik Sass Larsen egner sig til at blive finansminister.

Henrik Sass Larsen er under pres fra egne partimedlemmer i Socialdemokratiet.

Partiets stærke mand, der står lige bag formand Helle Thorning-Schmidt, er favorit til posten som finansminister i en ny regering.

Men flere kilder frygter, at hans kontante stil er uforenelig med finansministerens rolle som chefforhandler og forligsmager, skriver Politiken.

Senest var Sass Larsen ude med et frontalangreb mod landets borgerlige aviser bl.a. Berlingske, som han truede med at trække mediestøtten fra. Han forklarede senere truslen som en vittighed.

"Der er ingen tvivl om, at de udfald, der har været over for Berlingske, ikke har været planlagt. Det har stået for hans egen regning. Det er ikke noget, der har bragt ham tættere på Finansministeriet," siger en socialdemokratisk kilde til Politiken.

Også dele af fagbevægelsen er skeptiske over for Henrik Sass Larsen. Det skyldes ikke mindst, at han formentlig vil få en nøglerolle i de kommende trepartsforhandlinger.

"De forhandlinger bliver vanskelige, og derfor er der brug for en kompromismager snarere end en konfliktmager," siger kommunikationsrådgiver Peter Mose, der har skrevet to bøger om magt og ledelse på Christiansborg, til Politiken.