Illegale fødsler på danske hospitaler
Flygtningekvinder, der opholder sig illegalt i Danmark, føder på større danske hospitaler. Bagefter forsvinde de igen.

Kvinder, der er flygtet til Danmark og hverken har personnummer eller sygesikringsbevis, kan ikke få hjælp under graviditeten. Men når de skal føde, bliver de hjulpet, skriver Kristeligt Dagblad. På Hvidovre Sygehus oplever ledende overlæge Peter Hornnes flere gange om året, at en kvinde møder op uden nogen form for papirer.

»Når en kvinde, der opholder sig illegalt i Danmark, er ved at føde, så hjælper vi hende, og så tager vi det med papirerne bagefter,« siger den ledende overlæge til Kristeligt Dagblad.

På Skejby Sygehus kender man også til kvinderne, der opholder sig illegalt. Her får kvinderne fødselshjælp og efterfølgende det samme tilbud som kvinder med et sygesikringsbevis.

»Når først fødslen er overstået, behøver vi ikke at give mere hjælp. Men det er svært, når vi er bekymrede, og kvinderne er traumatiserede. Det vigtigste er, at kvinden får en tryg graviditet og fødsel, så hun kan tage vare på sig selv og barnet. Det kommer før barnet, og jeg tror og håber, at vi i de situationer tænker med vores hjerter,« siger chefjordemoder Joan Dürr fra Skejby Sygehus til Kristeligt Dagblad.