Ildsjæl: Vi har så travlt med at redde verden, at vi glemmer folk omkring os
Ahmet Günes modtog i 2012 en pris på vegne af O.N.E. Danmark for dens frivillige arbejde. Prisen blev overrakt af daværendec social- og integrationsminister Karen Hækkerup. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix/arkiv
Velfærdsstaten er blevet en sovepude, som betaler os ud af problemer og udfordringer i stedet for, at vi giver nærhed og støtte, mener Ahmet Günes.

- Vi er ofte så optagede af at redde hele verden, at vi glemmer, at vi kan gøre den største forskel for folk omkring os i vores nærmiljø.

Det skriver Ahmet Günes, social iværksætter, ildsjæl og indehaver af innovationsbureauet gunes.dk, i et debatindlæg i Politiken.

Indlægget skriver han, efter en 15-årig dreng tog sit eget liv for en måned siden. Drengen gik ud i det ene spor på Nordjyske Motorvej ved Hadsten og blev kørt ned og dræbt af en lastbil.

Ahmet Günes kendte drengen, havde arbejdet med ham, men havde mistet kontakten til ham for et halvt år siden, da drengen flyttede til en anden by.

Ahmet Günes ønsker, at vi alle gør en forskel, involverer os i andre mennesker. Han frygter at velfærdsstaten er blevet en sovepude, som betaler os ud af problemer og udfordringer i stedet for, at vi giver nærhed og støtte.

Han mener, at velfærdsstaten kræver, at vi som enkeltindivider træffer et bevidst valg om, at vi ønsker at gøre en forskel.

- Der findes flere projekter for anbragte børn, hvor du har mulighed for at blive mentor og være det menneske, som det barn har manglet hele sit liv. Du kan blive den person, som indgyder drømme, ambitioner og – vigtigst af alt – håb, skriver Ahmet Günes.