Ildkamp i Mexico koster mange mennesker livet
Mindst 37 civile og 2 betjente meldes dræbt under sammenstød i den vestlige del af Mexico.
Mexicansk regeringskilde siger, at mindst 37 civile er døde under et skyderi i delstaten Michoacan, hvor magtfulde narkobander længe har haft fodfæste. To betjente er dræbt.
Mexicansk regeringskilde siger, at mindst 37 civile er døde under et skyderi i delstaten Michoacan, hvor magtfulde narkobander længe har haft fodfæste. To betjente er dræbt. Foto: Mandavi/public domain/Wikimedia/free

Mexicanske sikkerhedsstyrker kom fredag i ildkamp med en gruppe bevæbnede personer i den vestlige del af landet, og regeringskilder fortæller, at mindst 39 personer har mistet livet.

En kilde siger, at mindst 37 civile er døde under det blodige skyderi i delstaten Michoacan, hvor magtfulde narkobander længe har haft fodfæste.

Desuden meldes to politibetjente dræbt.

Narkobander og sikkerhedsstyrker støder jævnligt sammen i det latinamerikanske land, og det ender ofte særdeles blodigt.

For tre uger siden blev en militærhelikopter skudt ned, og tre soldater dræbt.

Helikopteren var på jagt efter narkokarteller som del af Operation Jalisco, da en bevæbnet gruppe personer åbnede ild mod den.

I starten af april blev mindst 15 mexicanske betjente dræbt i et bagholdsangreb på en motorvej nær byen Soyatan.

De regionale myndigheder sagde dengang, at angrebet var en hævn for anholdelser af bandemedlemmer i forbindelse med efterforskningen af et drabsforsøg på en sikkerhedskommissær.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.