Ilden i nedbrændt sportshal ulmer stadig
En sportshal i Vig er stort set brændt ned, og efterslukningen kommer til at fortsætte onsdag med.

Det lykkedes brandfolk at redde en svømmehal i Vig efter en voldsom brand tirsdag. Desværre stod idrætshallen i sportskomplekset Odsherred Hallen ikke til at redde. Den er stort set brændt ned.

Efterslukning fortsatte natten til onsdag og kommer til at fortsætte onsdagen med, siger vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi John Jensen.

- Det ulmer stadig. Der er stadig brandlommer, og det blæser i øjeblikket, så der skal ikke så meget til, så brænder det igen, siger John Jensen.

Alarmen om branden gik klokken 14.42 tirsdag. Branden fik idrætshallens tag til at styrte sammen.

- Der er ikke ret meget tilbage. Man har reddet svømmehallen, men selve hallen er mere eller mindre nedbrændt, lyder det fra vagtchefen.

Svømmehallen har fået en helt særlig rolle i arbejdet med slukningen af hallen.

- Man har taget al vandet fra svømmehallen og brugt det til slukningen ved hjælp af pumper, forklarer vagtchef John Jensen.

Det er endnu for tidligt at sige noget om brandårsagen, for eksempel om branden kan være påsat. For brandteknikere kan endnu ikke bevæge sig ind i området.

- Først skal det være så koldt, at vi kan gå derinde, og vi skal være sikre på, at der ikke er noget, der styrter ned. Om det bliver onsdag eller torsdag er ikke til at sige, fortæller vagtchefen.

Ingen personer var i fare i den brændende sportshal, men en person måtte på hospitalet til observation for røgforgiftning. Vedkommende kunne dog udskrives efter nogle timer.

Idrætshallen og svømmehallen i Vig med tilhørende mødelokaler og cafeteria bruges til daglig af Vig Skole. Om aftenen er hallerne hjemsted for forskellige foreninger.

/ritzau/