Ikonisk badehotel brændt ned: Nu er der godt nyt til forpagterpar
Forpagterparret Kenneth og Louise Toft-Hansen glæder sig over, at byggeriet af det nye Svinkløv Badehotel er gået i gang. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix (arkivfoto)
Kenneth og Louise Toft-Hansen glæder sig over, at byggeriet af det nye Svinkløv Badehotel er gået i gang.

Ingen personer kom til skade, men flammerne var altødelæggende, da Svinkløv Badehotel i efteråret 2016 brændte ned til grunden.

Den voldsomme brand satte et trist punktum for det nordjyske badehotels lange historie, der startede helt tilbage i 1925, da dansk-amerikaneren Carl Brinx Kronborg opførte den senere så legendariske træbygning.

Der var dog ikke tale om et endegyldigt punktum. Efter branden blev det besluttet, at Svinkløv Badehotel skulle bygges på ny - nu i en moderne opdatering, der vil være tro mod den originale bygning.

Sådan her så det oprindelige Svinkløv Badehotel ud - det var Danmarks største træbygning, før flammerne åd det hele en efterårsnat i 2016. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix (arkivfoto)

I december 2017 blev tegningerne for det nye Svinkløv Badehotel præsenteret, og nu er byggeriet så endelig gået i gang på det sted, hvor det gamle hotel lå ved Fjerritslev.

- Det er jo nærmest en glædesrus at komme i gang. Det er en forløsning på lang tids arbejde, og derfor er det også forbundet med mange følelser, siger Kenneth Toft-Hansen til Nordjyske.

Han deler rollen som forpagter med sin hustru, Louise, og parret indrømmer over for den jyske medie, at perioden siden september 2016, hvor hotellet brændte, har været hård.

Det gamle hotel brændte ned til grunden. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix (arkivfoto)

- Hvis der er nogen, der har savnet det hotel, så er det Louise og jeg. Og når nu hotellet igen begynder at blive visuelt for alt og alle, så føles det også som om, at vi omsider er kommet i medvind, siger Kenneth Toft-Hansen til Nordjyske.

Fundamentet og en fuld kælder er det, der i første omgang vil holde maskiner og arbejdere beskæftiget i det klitlandskab, hvor det nye Svinkløv Badehotel på sigt vil rejse sig.
Det er planen, at det nye badehotel vil slå dørene op for gæster om et års tid.