Se kortet: Her går forældre på gaden i protest mod pædagog-forhold
I mindst 46 byer vil forældre gå på gaden for at vise deres utilfredshed over arbejdsforholdene for landets pædagoger. (Foto: Foto: Avisen.dk )
Forældre vil råbe politikere på Christiansborg op, fordi de mener, at der er for få pædagoger i landets daginstitutioner. Demonstrationer i 46 byer på vej.

Fra Mors til Furesø og fra Åbenrå til Bornholm planlægger tusinder af utilfredse forældre gå på gaden i dag, lørdag den 6. april, for at råbe politikerne op. I mindst 46 byer vil forældrene demonstrere for at gøre opmærksom på pressede forhold i landets daginstitutioner.

Det er blandt andet den seneste tids debat om pædagogers travle hverdag og et nyligt nedstemt forslag i Folketinget om minimumsnormeringer i daginstitutionerne, der nu får forældrene på gaden.

Marie Blønd, der er en af initiativtagerne og talsmand for gruppen ”Hvor er der en voksen?”, pointerer, at det ikke er pædagogerne, der har svigtet.

- Det er politikerne på Christiansborg, som vi vil råbe op. Vi ser pressede pædagoger i øjnene hver morgen, når vi afleverer vores børn, så vi ved, hvor akut problemet er. Vores børn er værd at kæmpe for, siger hun.

Politikerne tager ikke problemerne i daginstitutionernes seriøst nok, mener Marie Blønd. Hun hæfter sig ved, at politikerne ikke har reageret på de seneste ugers kritik, der fulgte i kølvandet på DR-dokumentaren 'Hvem passer vores børn'. 

- Det er arrogant, når børneminister Mai Mercado går ud og siger, vi ikke skal tale vores institutioner ned. Vi vil bakke op om vores institutioner. Det er usympatisk, når hun giver Sorteper videre til kommunerne og institutionerne i stedet for at tage ansvar for de økonomiske rammer, som regeringen har sat, siger Marie Blønd.

På Christiansborg peger ministerens partifælle, børneordfører Brigitte Klintskov Jerkel (K)  på, at der allerede afsat to milliarder kroner ekstra til daginstitutionerne. 

- Kommunerne har mulighed for at levere god velfærd og en fornuftig nominering. Det er et spørgsmål om prioritering fra deres side. Det jeg helt overbevidst om, siger hun. 

Der skal komme flere penge fra Christiansborg

I Kommunernes Landsforening afviser formanden for børneudvalget, Thomas Gyldal Petersen (S),at det er muligt at give daginstitutionerne flere penge, uden at det går ud over den generelle velfærd. Der er brug for flere penge, mener Gyldal, der også er borgmester i Herlev kommune.

- Vi mener, ligesom forældrene, at der bliver leveret et fantastisk arbejde ude i daginstitutionerne, men der kommer 50.000 ekstra børn til dagsinstitutionerne de næste år. Hvis vi skal kunne levere den samme eller bedre velfærd end i dag, skal vi altså have flere penge fra Christiansborg, siger Thomas Gyldal Petersen.

Presset på kommunernes økonomi er ikke isoleret til børneområdet, påpeger han.

- Det er over hele linjen, så det er ikke bare et spørgsmål om at prioritere anderledes, siger han.

Brigitte Klintskov Jerkel, der udover at sidde i Folketinget også er medlem af byrådet i Greve kommune, anerkender, at der kan være travlt i landets daginstitutioner, men man skal ikke bare skal give kommunerne ekstra penge uden at stille krav til dem.

- Bare fordi man sender ekstra penge til kommunerne, betyder det ikke, at de bruger dem til det, Christiansborg gerne ville have. Hvis vi skal prioritere penge til at sikre normeringerne i ydertimerne i institutionerne, skal vi have kommunerne til at skrive under på, at pengene vil gå til dét, siger Brigitte Klintskov Jerkel.      

via Listen To News