LA-profil raser mod fagforeninger: I er grådige og skamløse
Henrik Dahl har set sig sur på fagforeningerne. De er grådige og skamløse, mener han. Foto: Linda Kastrup / Scanpix
Fagforeningerne presser politikerne for flere og flere penge, og de tager civile borgere som ”gidsel” i deres ublu arbejdskamp. Det mener folketingsmedlem for Liberal Alliance, Henrik Dahl. Fagforbundene FOA og 3F afviser kritikken.

Det eneste, interesseorganisationerne kan tænke på, er højere lønninger og lavere produktivitet. Det mener folketingsmedlem Henrik Dahl (LA), der torsdag skred til tastaturet med en bredside til fagforeningerne.

Han skriver blandt andet på sin Facebook-profil: 'Interesseorganisationerne er de nye herremænd. Ganske som de gamle forlanger de, at deres undersåtter - den private sektor - knokler, så blodet springer og afleverer frugterne af deres arbejdsomhed til herskabet.'

LA-politikerens kritik kommer efter, at Berlingske i en artikel sår tvivl om, hvad statsministerkandidat Mette Frederiksen (S) har lovet "fagbosserne" for, at de er på hendes side, når valget udskrives.

- Der er pres fra Dansk Sygeplejeråd, BUPL, Magisterforeningen og Gymnasieskolernes Lærerforening. Der er hele tiden et gigantisk pres, som primært går ud på, at de vil have mere i løn, eller at de vil have sat produktiviteten ned – sagt med andre ord; der skal ansættes flere, siger Henrik Dahl til Avisen.dk.  

Artiklen fortsætter efter Facebook-opslaget

I Facebook-opslaget påpeger Henrik Dahl, at 'grådigheden og skamløsheden ingen grænse kender', og at der for fagforeninger kun findes én løsning på alle problemer: Nemlig flere penge.

Der er brug for flere penge, fastholder FOA-formand, Mona Striib:

- Der skal flere penge til for at få en anstændig og retfærdig løn. Både i den offentlige og private sektor. Og det skal der, fordi der hvert år fjernes penge i form af blandt andet omprioriteringsbidraget. Ældrevelfærden er de facto blevet beskåret de seneste år. Det kræver flere penge til dét område, hvis det skal ændres, siger hun til Avisen.dk.  

Men den køber Henrik Dahl ikke. Han mener, at organisationerne tager civile borgere som gidsel i en ”ublu” arbejdskamp om at få flere penge. Han henviser til en ny rapport fra Det Økonomiske Råd, der konkluderer, at produktiviteten i grundskolen har været stort set uændret siden 1993 – til trods for bevillinger og nedskæringer.

- Interesseorganisationer siger typisk, at hvis ikke de får deres vilje, hvad angår højere løn eller lavere produktivitet, så vil det gå ud over børnene, patienterne eller eleverne. De tages som ”gidsel” i interesse- og arbejdskampen, siger Henrik Dahl.

Du nævner BUPL og Dansk Sygeplejeråd. Og med udgangspunkt i DR-dokumentarene ’Jeg Svigter Mine patienter’  og ’Hvem Passer Vores Børn’, (der sættes fokus på ressourcer og travlhed i den offentlige sektor, red. ) synes du så virkelig, at der skal skæres ned i det offentlige?

- Det er besynderligt, at DR kan gå ud og sige, at der mangler så og så mange pædagoger, når det viser sig, at der kun mangler det halve. De burde sende sig selv i 'Detektor' med det samme, siger Henrik Dahl.

Han henviser til, at man i DR-dokumentaren påstår, at der mangler 9.000 pædagoger, mens BUPL ifølge Berlingske mener, at det nok nærmere er 4.000.

LA-politikeren mener, at fagforeningerne skal 'være ærlige og sige, at de vil have mere i løn og mindre at lave.'

- Men de skal ikke sige, at undervisningen for eksempel bliver dårligere, når det viser, at det gør den ikke. Man bliver nødt til at forholde sig til objektive forhold, siger Henrik Dahl.

I fagforbundet 3F mener forbundsformand Per Christensen, at LA-politikeren 'skyder helt ved siden af.'

- Hvis de offentligt ansattes organisationer var de nye herremænd, så faldt det offentlige ikke sammen, som vi ser nu. Se på Skat, der er totalkollapset. Se på de 20 milliarder, Henrik Dahl sparer på uddannelse – på det, vi skal leve af, skriver Per Christensen i en mail til Avisen.dk.

FOAs formand er klar til at invitere Henrik Dahl 'en tur ud i virkeligheden': 

- Henrik Dahl forsøger vel at fortælle, at alle de protester, som man hører ude fra daginstitutionerne og fra sundhedsvæsenet, er nogle, som vi har proppet ned i halsen på dem. Han bærer i den grad sin egne ideologiske skyklapper, siger Mona Striib.

via Listen To News