Idrætsfolk støtter dopingarmbånd
Team Danmarks Aktivkomité lancerer et armbånd, der skal signalere modstand mod doping.

Tidligere i sag Armbånd mod doping

Armbåndsdillen har nu også nået den danske sportsverden. Team Danmarks Aktivkomité lancerer lørdag et armbånd med teksten ’True Winners - Ærlig Idræt’, som man kan bære for at markere sin modstand mod dopingmisbrug.
»Det er tid til at markere, at vi som atleter, rollemodeller og resultatsøgende idrætsudøvere tager afstand fra denne tilsmudsning af idrætten – den verden, vi lever det meste af vores tid i,« siger aktivkomitéens formand Victor Feddersen.

Armbåndet er lavet i samarbejde med Anti Doping Danmark, og det er langt fra det første af sin art. Cykelrytteren Lance Armstrong lancerede efter en alvorlig kræftsygdom et gult armbånd med teksten ’Livestrong’, for at støtte kampen imod kræft og senere er der lavet lignende armbånd med alle mulige andre formål.

I Danmark er der for eksempel et mod mobning og et imod racisme, og nu kommer der altså også et imod doping.

Armbåndet skal koste 40 kroner og overskuddet fra salget går til den fortsatte kamp mod dopingproblemet i sporten, blandt andet øget information om doping og flere dopingkontroller.

God idé
En hurtig rundringning til en række topidrætsfolk afslører, at folk generelt synes, at det er en god idé med sådan et armbånd, men også, at folk ikke ligefrem regner med drøne ned for at købe armbåndet til sig selv. Som for eksempel Rasmus Würtz, fodboldspiller i AaB, siger det:

»Jeg er da imod doping, så det kunne jeg da sikkert godt finde på, men der er jo så mange gode sager, så det kan da godt være, at jeg glemmer at købe det.«

Sådan en holdning kommer vist ikke bag på Victor Feddersen.

»Nej, vi tror ikke på, at det her går hen og bliver en modedille. For vi har da tænkt på, at sådan et gummiarmbånd er lidt out-datet og ikke rigtigt på mode mere. Men det er praktisk i sportssammenhæng: Man kan have det på, mens man dyrker sin idræt,« siger den tidligere roer og tilføjer, at armbåndet mere skal ses som en nem og bekvem måde at ytre sin holdning til dopingproblemet.