Idømt forvaring for dødsvold med svensknøgle
En forvaringsdom er tidsubestemt. Det er domstolene, der afgør hvornår en dømt kan blive løsladt. Foto: Colourbox
Retten i Nykøbing Falster har i dag idømt en 53-årig mand forvaring. Manden er idømt skyldig i vold med døden til følge.

En 70-årig mand mistede sidste år livet i sin bopæl i Rykkerup på Lolland. Han var blevet overfaldet med en svensknøgle og efterfølgende bundet.

En enig domsmandsret har i dag fundet en 53-årig mand skyldig i vold med døden til følge i sagen.

Det skriver Retten i Nykøbing Falster i en pressemeddelelse.

Episoden fandt sted den 28. april 2010 på offerets bopæl i Rykkerup, hvor den 53-årige mand slog offeret i hovedet og på kroppen med en svensknøgle eller et lignende redskab. Bagefter bagbandt han ham med en kæde og ledning.

Den 70-årige døde efter den voldelige behandling.

De to personer havde længe været uvenner inden episoden.

Anklagemyndigheden havde rejst tiltale for manddrab, men domsmandsretten fandt det ikke bevist, at den 53-årig ville dræbe den forurettede.

Derfor blev han dømt for vold med døden til følge, som den tiltalte på forhånd havde erkendt.

Den 53-årige er tidligere straffet. Adskillige gange for vold.

På baggrund af en udtalelse fra Retslægerådet om den 53-åriges personlige forhold, karakteren af denne sag og tidligere sager, fandt retten grund til at, den 53-årige skulle idømmes forvaring.

En forvaringsdom skal være absolut nødvendig for at sikre andre menneskers sikkerhed, frihed eller helbred. Der skal være en stor risiko for, at den kriminelle gentager de de forbrydelser, han eller hun tidligere er blevet dømt for.

Den 53-årig udbed sig betænknings tid i forhold til, om han ville anke dommen.