Ida Maries virksomhed stjålet af ukendt person
Det lykkedes en hacker at kidnappe Ida Marie Nielsens profil på Instagram, hvor hun lægger billeder ud af forskellige produkter. (Foto: Foto: Privat )
26-årige Ida Marie Nielsen har brugt flere år på at opbygge sin virksomhed på Instagram, men forleden blev hun kontaktet af en hacker, der havde taget kontoen med de over 13.000 følgere som gidsel.

Ida Marie Nielsen har brugt fire år at opbygge sin forretning på Instagram, men på få øjeblikke kom profilen i hænderne på en ukendt hacker.

Ida Marie Nielsen fik i onsdags en mail fra Instagram med en besked om, at hendes email, brugernavn og adgangskode var blevet ændret. Problemet var bare, at hun ikke selv stod bag ændringerne.

Efterfølgende blev hun kontaktet på chat-appen WhatsApp af en hacker, fortæller hun til Nordjyske.

Hackeren havde taget hendes Instagram-konto som gidsel og forlangte 230 euro (cirka 1.700 kroner) overført via pengeoverførselstjenesten Western Union.

- Det er et ufatteligt lavt beløb, hackeren forlanger. I princippet kunne jeg bare betale de her penge, men så kan det være, at han beder om flere bagefter. Jeg ved heller ikke, om profilen stadigvæk eksisterer, siger Ida Marie Nielsen til Nordjyske.

Ida Marie Nielsen er 26 år og arkitektstuderende fra Frederikshavn, hvor hendes medstuderende har været vant til at have et studiejob for at holde økonomien kørende. 

Derimod har Ida Marie Nielsen i flere år haft fokus på at opbygge sin Instagram-profil, hvor hun poster billeder af forskellige produkter til sine cirka 13.600 følgere.

Af og til får hun penge for at lægge billeder ud af produkterne, men oftest har hun og familien blot nydt godt af de gratis produkter - hun har blandt andet modtaget en klapvogn og adskillige måltidskasser, hvilket har lettet på husholdningsbudgettet.

Hun har kontaktet politiet, som har fundet frem til, at den WhatsApp-konto hun blev kontakt via formentlig tilhører en person i Tyrkiet.

Politiet mener, at hackeren også har fået adgang til en række andre konti, og derved tyder noget på, at Ida Marie Nielsen ikke er den eneste i samme situation. 

Lørdag eftermiddag var der dog godt nyt til Ida Marie Nielsen, der til Avisen.dk oplyser, at hun efter medieomtalen i Nordjyske er blevet kontaktet af Instagram, der nu har givet hende kontrollen over profilen på det sociale medie tilbage. 

Samtidig har hun lavet en mere sikker adgangskode med ansigtsgenkendelse:

- Jeg kunne selvfølgelig have tænkt mig bedre om og lavet en bedre kode fra starten af. Men nu har jeg i hvert fald sikret mig, at det ikke burde kunne ske igen, siger Ida Marie Nielsen.

via Listen To News