Iben Hjejle overskrider grænser: Det føles meget bart

Selv om hun er vant til at stå foran et kamera, er det nyt at gøre det uden nogen rolle at gemme sig bag.
Skuespiller Iben Hjejle og Morten Kjeldgaard.
Skuespiller Iben Hjejle og Morten Kjeldgaard. Foto: Martin Sylvest/Scanpix

Vi kender hende som den handlekraftige Dicte og som Casper Christensens strikse kone i "Klovn", men virkelighedens Iben Hjejle er slet ikke, som de roller hun portrætterer.

I "Vild med dans" står hun foran kameraet som sig selv, og det er noget, hun både elsker og frygter.

- Jeg tror, at det er sådan for mange skuespillere, der har spillet nogle karakterer, der er hurtige og skrappe og rapkæftede og som godt kan give en skideballe - roller som jeg føler mig meget privilegeret over at have spillet, og der er intet, jeg fortryder - men man bliver en lille smule metaltræt, fortæller Iben Hjejle.

- Derfor har det været helt vildt vidunderligt at være med her, for i det her kan jeg kun være mig selv, siger hun.

Ikke en fordel at være skuespiller

Iben Hjejle og skuespilkollegaen Sofie Lassen-Kahlke høstede igen rosende ord og masser af point fra dommerne fredag aften. Men bare fordi de to er vant til at begå sig på en scene, mener Iben Hjejle ikke, at de nødvendigvis er bedre stillet end de andre deltagere.

- Selv om alle siger, at Sofie og jeg har en fordel, fordi vi er vant til at stå foran kameraet og foran mange mennesker, så har vi talt om, at det simpelthen føles så bart. Der skal utroligt lidt til at hyle en ud af den, fordi man bare er sig selv og ikke spiller en rolle, siger Iben Hjejle.

Bar var hun fredag aften i mere end én forstand. Skuespillerinden dansede nemlig sin paso doble iført hotpants med slæb. Men den slags nøgenhed kan hun bedre håndtere.

- Det går sgu egentlig meget godt, for de kostumedamer er så dygtige til at pakke en ind, så det bliver forsvarligt, og man ikke bare tænker "okay, gider hun lige tage noget tøj på", når man ser mig, siger hun.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.