I takt med alderen: Flere forventer at arbejde efter pensionen

UNKNOWN

PRM / I takt med alderen: Flere forventer at arbejde efter pensionen

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

Pressemeddelelse fra Beskæftigelsesministeriet

Flere forventer at udskyde livet som folkepensionist jo tættere de kommer på pensionsalderen. Det viser tal fra det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, der baserer sig på svar fra omkring 11.500 personer over 50 år.

Kigger man på gruppen mellem 50 og 59 år med tungt eller hurtigt arbejde, så forventer otte procent at arbejde efter pensionen, mens det for dem mellem 60 og 64 år med tilsvarende arbejde er 15 procent. Det vil sige, at der næsten er tale om en fordobling.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger:

- Det er godt, at flere seniorer gerne vil tage en ekstra tørn på arbejdsmarkedet i takt med, at folkepensionsalderen nærmer sig. Uanset hvordan vi vender og drejer det, så bliver vi ældre og har det heldigvis også bedre oppe i årene. Derfor er der behov for at flere, der kan, arbejder efter pensionen, hvis vi skal have råd til et stærkt velfærdssamfund.

- Noget af udviklingen kan selvfølgeligt skyldes, at dem, der er nedslidte, har trukket sig tilbage, når de runder 60 år. Jeg tror også, at det her er et udtryk for, at det er lettere at se et par år ud i fremtiden end ti til 15 år. Dvs. der er en større andel af dem mellem 50 og 59 år, som tror de ikke kan arbejde efter pensionen, end af dem over 60 år, hvor flere kan og gerne vil arbejde, når de bliver spurgt.

- Det ændrer ikke på, at vi også skal have fokus på dem, der er nedslidt før pensionen, så de får en værdig afsked med arbejdsmarkedet. Det er det, vi nu forhandler om med partierne bag velfærdsaftalen, for vi kan se, at seniorførtidspension ikke fungerer, som den skal.

Kigger man på tal for personer med fx stillesiddende arbejde, så stiger andelen, der ønsker at arbejde efter pensionen, fra 15 til 21 procent. Dvs. en stigning på 40 procent.

Undersøgelsen er en del af projektet SeniorArbejdsLiv, som er finansieret af TrygFonden. Læs mere om projektet her.

Procentdel der forventer at arbejde til efter folkepensionsalderen af de 50-59 årige (8465 har svaret) og 60-64 årige (3009 har svaret).

50-59-årige

Mest stillesiddende arbejde, som ikke kræver fysisk anstrengelse: 15

Mest stående eller gående arbejde, som ellers ikke kræver fysisk anstrengelse: 12

Stående eller gående med en del løfte- eller bærearbejde: 9

Tungt eller hurtigt arbejde, som er fysisk anstrengende: 8

60-64-årige

Mest stillesiddende arbejde, som ikke kræver fysisk anstrengelse: 21

Mest stående eller gående arbejde, som ellers ikke kræver fysisk anstrengelse: 19

Stående eller gående med en del løfte- eller bærearbejde: 16

Tungt eller hurtigt arbejde, som er fysisk anstrengende: 15

Kontakt Beskæftigelsesministeriets pressevagt: 5123 2830

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/i-takt-med-alderen-flere-forventer-at-arbejde-efter-pensionen?releaseId=13571500

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

Nyheder

Vanvittigt:

Padlede ud

over vandfald