I Syrien gøres klar til det afgørende slag
Syriens næststørste by, Aleppo, er blevet ramme om nogle af de hårdeste kampe mellem hæren og oprørerne.

Både Syriens hær og oprørerne har onsdag sendt forstærkninger til Aleppo for at deltage i den intensiverede kamp om landets næststørste by.

Samtidig opfordrer FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, verdenssamfundet til at "stoppe slagtningen".

FN's fredsbevarende chef, Herve Ladsous siger, at han har meddelt syriske officerer, at uden en markant begrænsning af voldshandlingerne, så vil de tilbageværende 150 observatører forlade landet, når den sidste 30 dages forlængelse af missionen udløber.

Samtidig skruer Rusland op for kritikken af den vestlige politik, mens kamphelikoptere spreder død og ødelæggelse ved at beskyde flere kvarterer i den kommercielle hovedstad, siger Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

Talsmanden for Det Hvide Hus, Jay Carney, fordømmer brugen af kamphelikoptere i konflikten og siger, at det er endnu et tegn på, hvor dybt depraveret præsident Bashar al-Assads regime er.

I et forsøg på at genvinde det diplomatiske initiativ siger Ruslands FN-ambassadør Vitalij Tjurkin, at Moskva er parat til at være vært for drøftelser mellem den syriske opposition og regimet.

- Vi er parate til at give oppositionen og regeringen et ståsted i Moskva for at skabe kontakter til at samle oppositionen og for forhandlinger med regeringen, siger han.

I Syrien raser kampene i Aleppos centrale Al-Jamaliya-distrikt, i nærheden af det lokale hovedkvarter for det regerende Baath-parti. I Kalasseh i den sydlige del af byen har oprørerne stukket ild på en politistation, siger Observatoriet.

En talsmand for oprørerne siger til nyhedsbureauet AFP, at et stort antal soldater er blevet flyttet fra den nordvestlige provins Idlib til Aleppo.

Oberst Abdel Jabbar al-Oqaidi fra oprørernes Frie Syriske Hær siger, at han tror, at forstærkningerne er udkommanderet på grund af de intense kampe i Aleppo, hvor adskillige distrikter blev "befriet" mandag.

En syrisk avisjournalist bekræfter, at oprørerne også samler forstærkninger til det, der ligner det afgørende slag.

/ritzau/AFP