»I må bruge ham til hvad I vil«
Museumsbesøg ? En 7-dobbelt Le Mans-vinder kiggede i går forbi AROS for at skrive autografer, modtage en gave og møde sine fans

Han rømmede sig, kiggede ned på den siddende Tom Kristensen og lignede et kort øjeblik en teenager, der lige havde mødt den rockstjerne, der pryder skråvæggene hjemme på drengeværelset. Direktøren for Aros, Jens Erik Sørensen, er glad for racerbiler, og ikke nok med at hans museum har kælderen fyldt med en række ypperlige eksemplarer ? specielt en af dem er noget helt særligt.
»Jeg er utrolig glad for, at Tom har sagt ja til at kigge forbi i dag, og jeg vil gerne minde jer alle sammen om, at vi faktisk har hans vinder-AUDI fra Le Mans i år 2000 stående nede på udstillingen. Nu skal jeg nok lade være med at sige mere og overlade scenen til Tom. Han er her et par timer, og I må bruge ham til, hvad I vil,« sagde Jens Erik Sørensen, hvilket afstedkom højlydt latter blandt de mange fremmødte fans.

Fascinerende

Ikke mindst kvinderne, og dem var der mange af. En af dem var Helga Have, der var taget fra Risskov til Aros for at møde Tom Kristensen.
»Jeg synes, det er fascinerende, at han har opnået så meget, og så syntes jeg det var en god idé at tage drengene med ind og få nogle autografer,« sagde Helga Have og smilede til Kasper og Johan på otte år, der som de første fik en autograf.
Det var dog ikke kun fans, der var mødt op for at hilse på racerkøreren. Også en flok gamle venner fra barndommens gokartklub i Aalborg havde sat Tom Kristensen stævne for at overrække ham en gave ? nemlig en gokart, som den unge Tom kørte på tilbage i 1985.
»Du skal have den som et minde om de gode, gamle dage og som en tak for alt det, du har gjort for dansk motorsport,« sagde Allan Berndt, der kørte sammen med Tom Kristensen i fem år.

De gode, gamle dage

Hovedpersonen selv var glad for gaven og kunne godt huske tiden som ung og håbefuld knægt med benzin i blodet.
»Det er rart at se de gamle drenge, og gokarten vækker minder. Den minder mig om, hvor langt og sejt et træk dette her har været, og selvom bilerne nede i kælderen selvfølgelig er noget helt andet, er denne gokart ret speciel for mig. Ja, den er sgu om noget kunst,« sagde Tom Kristensen.