Ville du sætte tænderne i en omgang egern i sur sød sovs, eller hvad med et stykke southern fried squirrel?
I England er egern gået hen og blive en populær spise, hvis du spørger de slagtere, som tilbyder deres kunder de små pelsede dyr. Det skriver avisen The Guardian.
- Vi sætter dem på hylderne, og de sælger. Det kan være et dusin egern om dagen - og de bliver alle solgt, siger David Simpson, som bestyrer Kingsley Village indkøbscenter i den engelske by Fraddon.
Her begyndte vildtafdelingen at sælge egern for to måneder siden.
En anden vildtforhandler melder, at han har solgt op mod tusind egern, siden han begyndte at sælge dem i starten af året.
Den stigende popularitet skyldes muligvis, at egern er fedtfattige, og at der er tale om frilandskød. En anden årsag kan være den stigende opmærksomhed omkring madkilometer. Forbrugerne vil kort sagt undgå at købe mad, der er blevet fløjet til landet i forurenende fly.
Et helt egern er mad nok til halvanden person. De smager særligt godt, hvis de serves southern fried eller som tandori.